Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει ήδη φέρει στη Λίβερπουλ τους Κεϊτά, Φαμπίνιο και Σακίρι, ενώ έχοντας καταλάβει ότι η ομάδα χρειάζεται απαραίτητα έναν τερματοφύλακα «χτυπάει» τον Βραζιλιάνο Αλισον της Ρόμα. Το Sky Sports Italia μετέδωσε ότι οι δύο ομάδες είναι κοντά σε συμφωνία μετά την πληροφορία από την «Il Messaggero» ότι η Λίβερπουλ έκανε συνολική προσφορά ύψους 70 εκατ. ευρώ. Αν ο Αλισον μετακομίσει στο Ανφιλντ με αυτό το ποσό, θα πρόκειται για ρεκόρ μεταγραφής όσον αφορά τη θέση του τερματοφύλακα. Πάντως για τον 25χρονο Βραζιλιάνο ενδιαφέρεται και η Τσέλσι στην περίπτωση που φύγει ο Κουρτουά.  

Ο Κλοπ δεν έχει εγκαταλείψει πάντως την υπόθεση Ναμπίλ Φεκίρ. Η Λίβερπουλ είχε συμφωνήσει με τη Λυών στις αρχές Ιουνίου, ωστόσο η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε. Σύμφωνα με την «Equipe», η γαλλική ομάδα έχει δώσει προθεσμία στη Λίβερπουλ ώς το τέλος του μήνα αν θέλει να ολοκληρώσει τη μεταγραφή, το κόστος της οποίας θα φτάσει τα 70 εκατ. Τα αγγλικά ΜΜΕ πάντως έχουν αναφέρει πως τελικά ο Φεκίρ θα μετακομίσει στη Λίβερπουλ.

Αλεξάντερ Γκολόβιν: Αρκετοί ευρωπαϊκοί σύλλογοι ερίζουν για την απόκτηση του 22χρονου μέσου της Εθνικής Ρωσίας και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ωστόσο επίσημα πρόταση έχει καταθέσει μόνο η Μονακό. Παράλληλα ιταλικά και αγγλικά ΜΜΕ ανάφεραν ότι η Τσέλσι έχει χτυπήσει πρώτη την πόρτα της ΤΣΣΚΑ και είναι πολύ κοντά στην απόκτησή του. Σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο, το κόστος της μεταγραφής θα αγγίξει τα 18 εκατ., ενώ ο Γκολόβιν είναι επίσης στη λίστα της Γιουβέντους και της Αρσεναλ.

Και αποχωρήσεις

Πάντως εκτός από τις μεταγραφές υπάρχουν και οι αποχωρήσεις. Κι ένα από τα θέματα συζήτησης στην Μπαρτσελόνα είναι και οι παίκτες που δεν είναι στα πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Βαρμάελεν, Αντρε Γκόμεζ, ο ολλανδός τερματοφύλακας Σίλεσεν είναι στη σχετική λίστα, ενώ ο Γέρι Μίνα που είχε εξαιρετικές εμφανίσεις με την Εθνική Κολομβίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας έχει πολλές πιθανότητες να παραμείνει στη Βαρκελώνη. Για τον Μίνα έχουν δείξει ενδιαφέρον αρκετές ομάδες, με πιο πρόσφατη την Μπόκα Τζούνιορς.