«Στις 20 Αυγούστου βγαίνουμε από τα μνημόνια, ωστόσο έχουμε δεσμεύσεις που έρχονται από το παρελθόν και συνεχίζονται και στο μέλλον, τις οποίες θα πρέπει να υλοποιήσουμε» υποστήριξε σε δηλώσεις του ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης .

Επιπλέον ο κ.Φλαμπουράρης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι «έχουμε πλήρη επίγνωση της κατάστασης που υπάρχει, αλλά μέσω αναδιανομών των πλεονασμάτων οι άνθρωποι και οι γενιές που επλήγησαν περισσότερο από τα μνημόνια θα βρεθούν σε σαφώς καλύτερη θέση. Την καλύτερη δε διανομή των πλεονασμάτων, θα τη διαπραγματευτούμε κυρίως με τους εαυτούς μας και στη συνέχεια με το ευρωπαϊκό σύστημα».

Αναφερόμενος στην ασκούμενη εξωτερική πολιτική επεσήμανε πως αυτή ασκείται πάντα από τον πρωθυπουργό σε συνεννόηση με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Κοτζιά, ενώ ειδικότερα για τη συμφωνία των Πρεσπών επισήμανε ότι αυτή θα περάσει από την Ελληνική Βουλή με περισσότερες από 151 ψήφους, ακόμη και χωρίς τη συνδρομή των ΑΝΕΛ, αφού ούτως ή άλλως «υπάρχουν κι άλλες πολιτικές δυνάμεις που έχουν δηλώσει πως θα την υπερψηφίσουν».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από