Για πρώτη φορά μια κυβέρνηση επιχειρεί να εργαλειοποιήσει με τόσο απροκάλυπτο τρόπο τις αυτοδιοικητικές εκλογές για να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες. Αρχικά έφερε ένα σχέδιο νόμου με σκελετό την αλλαγή του εκλογικού νόμου, την οποία κανείς από τους αυτοδιοικητικούς δεν έθετε ως προτεραιότητα στις ανάγκες ουσιαστικότερης και αποδοτικότερης λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης.

Καθόρισε συγκεκριμένο χρόνο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο, αναφέροντας στην αιτιολογική έκθεση, ως λόγο, την ανάγκη αποσύνδεσης των εκλογών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τις ευρωεκλογές. Πριν όμως ολοκληρωθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τελείως αντίθετο σκεπτικό, κατέθεσαν μια βουλευτική τροπολογία, με περιεχόμενο που μόνο σε υπουργικές τροπολογίες βρίσκεις, για χρόνο διενέργειας εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές. Ο αρμόδιος υπουργός αποδέχθηκε την τροπολογία αυτή και έτσι έχουμε το μοναδικό στα κοινοβουλευτικά χρονικά φαινόμενο σχέδιο νόμου να ακυρώνεται με βουλευτική τροπολογία που αποδέχεται ο ίδιος υπουργός μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα. Φυσικά σε αυτή την κυβέρνηση η λέξη παραίτηση δεν υπάρχει για κανένα λόγο.

Αυτό που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει όλους είναι ο επικίνδυνος και αντιθεσμικός τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να εξυπηρετήσει τις πολιτικές της σκοπιμότητες, αδιαφορώντας για τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και τη βλάβη που προκαλεί σε αυτόν. Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών και προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες θετικές για αυτήν, επιχειρώντας να αλλοιώσει το μήνυμα αποδοκιμασίας που είναι βέβαιο ότι θα εισπράξει.

Οι «μπαχαλάκηδες» των νεανικών τους χρόνων ας μην ελπίζουν ότι θα διασωθούν με την «μπαχαλοποίηση» της πολιτικής ζωής του τόπου. Ο λαός όποτε και αν γίνουν οι εκλογές θα δώσει ένα τέλος σε αυτή τη φαρσοκωμωδία που βιώνει η χώρα από τις πρακτικές και τις πολιτικές αυτής της κυβέρνησης.

Ο Γιώργος Γεωργαντάς είναι βουλευτής Κιλκίς, τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ