Στους κόλπους των εργαζομένων των Ελληνικών Πετρελαίων έχουν αρχίσει να διακινούνται σενάρια για την έκβαση της αποκρατικοποίησης των ΕΛΠΕ.

Πριν όμως σας τα παρουσιάσουμε, να σας ενημερώσουμε ότι το Σωματείο τους (ΠΣΕΕΠ) έκανε γνωστό χθες επισήμως στους δημοσιογράφους ότι σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη πριν από δύο εβδομάδες, τον ρώτησαν τι θα συμβεί αν ο διαγωνισμός αποβεί άγονος και τους απάντησε πως τότε το ποσοστό του Δημοσίου θα πουληθεί μέσω του Χρηματιστηρίου. Μου φάνηκε παράξενο και τον πήρα τηλέφωνο. Ο Σταθάκης διαψεύδει κατηγορηματικά και σε υψηλούς τόνους ότι υπάρχει τέτοιο σχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα καταστροφικό.

Για να επιστρέψουμε στα άλλα σενάρια, μερίδα των συνδικαλιστών εκτιμά ότι στον δεύτερο γύρο του διαγωνισμού θα κατέβει ισχυρός πετρελαϊκός όμιλος, ο οποίος και θα συμπράξει με κάποια από τις δύο εταιρείες (Vitol και Glencore) σώζοντας την παρτίδα.

Πηγές αναφέρουν ότι για την ώρα κάτι τέτοιο δεν προκύπτει, χωρίς βέβαια να μπορεί κανείς να προδικάσει  τι θα συμβεί όταν θα φτάσει η ώρα των δεσμευτικών προσφορών…