«Μπαράζ» κινητοποιήσεων, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 11 Ιουλίου, προγραμματίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, με στόχο να αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία εστιάζονται κυρίως στην αποδυνάμωση των υπηρεσιών.

Η σημερινή κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής (Χίου 8 Καισαριανή). Η επιλογή του συγκεκριμένου τόπου , αναφέρει το προεδρείο της Ένωσης, έχει συμβολικό χαρακτήρα, «καθώς όπως με το από 6/7/2018 έγγραφό μας αλλά και με δεκάδες ανακοινώσεις μας τους τελευταίους μήνες, έχουμε καταστήσει σαφές ότι η συγκεκριμένη Υπηρεσία κινδυνεύει να γίνει μια Υπηρεσία «φάντασμα» με αστυνομικούς που δεν ξέρουν που δουλεύουν, πότε και για ποιο λόγο».

Οι αστυνομικοί στην ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν ότι «τα εργασιακά προβλήματα δεν έχουν πλήξει μόνο την Δ.Α.Ε.Α., αλλά κάθε μάχιμη Υπηρεσία που ανήκει στα γεωγραφικά όρια της Ένωσης Αθηνών» και απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με δράσεις σε «κάθε Υπηρεσία που υφίσταται αυτές τις συνθήκες «γαλέρας», είτε στην έδρα του οποιουδήποτε υπεύθυνου».