Το ημερολόγιο έδειχνε 11 Ιουλίου του 2010, όταν μεσούντος του τελικού του Μουντιάλ στο Γιοχάνεσμπουργκ ανάμεσα στην Ισπανία και στην Ολλανδία και προτού λύσει τον γόρδιο δεσμό ο Αντρές Ινιέστα, έκοβε τον δικό του πράσινο δεσμό ο Βασίλης Σπανούλης και έπαιρνε τα ταλέντα του από το Μαρούσι για να τα κουβαλήσει στο Νέο Φάληρο…

Αυτή την έκφραση δεν την είπε ο Σπανούλης, αλλά ο ΛεΜπρον Τζέιμς ο οποίος σαράντα οκτώ ώρες νωρίτερα είχε ανακοινώσει σε εθνικό δίκτυο την περιβόητη «decision» του να πάρει τα ταλέντα του από το Κλίβελαντ και να τα κουβαλήσει στο South Beach του Μαϊάμι…

Οκτώ χρόνια, παρά μία ημέρα, αργότερα χώρισαν οι συγκάτοικοι στις αποστολές του Ολυμπιακού και σήμανε η σειρά του Παναθηναϊκού να αρπάξει έναν παίκτη από την αντίπερα όχθη, επιδιώκοντας αφενός να ενισχυθεί ο ίδιος σε μια καίρια θέση και αφετέρου να πλήξει τον ισχυρό ελληνικό συνεκτικό ιστό του αιωνίου αντιπάλου του.

Εκπληξις; Oυδεμία! Ο κόσμος το ‘χε τούμπανο εδώ και καιρό κι ο Ιωάννης κρυφό καμάρι, αλλά από τη στιγμή που απέβησαν άκαρπες οι δυο συναντήσεις με τη διοίκηση του Ολυμπιακού, η χθεσινή μεσημεριανή ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν αποτύπωνε τίποτε άλλο παρά το χρονικό μιας προαναγγελθείσης μεταγραφής.

Πλάκα πλάκα πάλι κολλάει ο ΛεΜπρον, διότι τότε προηγήθηκε του Σπανούλη στη μεταγραφή του από τους Καβαλίερς στους Χιτ και τώρα πρόλαβε τον Παπαπέτρου μετακομίζοντας στους Λέικερς!

«Σπουδαία πρόκληση»

Ο 24χρονος γιος του παλαίμαχου διεθνούς σέντερ Αργύρη Παπαπέτρου, ο οποίος φόρεσε επί οκτώ σεζόν την πράσινη φανέλα (1985-1993), υπέγραψε τριετές συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό, στον οποίο προορίζεται για τον ρόλο του βασικού σμολ φόργουορντ.

«Πρόκειται για μια νέα σπουδαία πρόκληση στην καριέρα μου. Νομίζω ότι μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στον Ολυμπιακό έκλεισε ο κύκλος μου και έπρεπε να γυρίσω σελίδα. Είμαι χαρούμενος γιατί από μια μεγάλη ομάδα πήγα σε μια άλλη μεγάλη ομάδα. Το σκέφτηκα αρκετά και θεωρώ πως η επιλογή του Παναθηναϊκού ήταν ό,τι καλύτερο για την καριέρα μου» τόνισε ο «Πάπι», επισημαίνοντας κιόλας τη νέα μεγάλη πρόκλησή του: «Αυτό που θα ήθελα είναι να βρεθεί ξανά ο Παναθηναϊκός στο ψηλότερο σκαλί της Ευρώπης. Εχει πολλά χρόνια να πάει σε Final 4 η ομάδα και η επιστροφή της στην κορυφή αποτελεί το μεγαλύτερο δέλεαρ».

Σε ό,τι αφορά την πρώτη αίσθηση και τις εντυπώσεις του από το νέο περιβάλλον του ο Παπαπέτρου σχολίασε: «Μου φέρθηκαν πολύ επαγγελματικά, μου έδειξαν σεβασμό, δεν με πίεσαν και με άφησαν να αποφασίσω συνειδητά. Ανυπομονώ να συνεργασθώ με τον κύριο Πασκουάλ για τον οποίο μού έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια ο Κώστας Παπανικολάου που τον είχε προπονητή στην Μπαρτσελόνα, αλλά και διάφοροι άλλοι».

Εφόσον δεν προκύψει κάποια πρώιμη αναμέτρηση του Πρωταθλήματος ή του Κυπέλλου Ελλάδος, ο Παπαπέτρου θα βρεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τους πρώην του την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε χθες, το ματς του Β’ γύρου (16η αγωνιστική) θα διεξαχθεί πάλι Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου στο ΣΕΦ.

Μετά τη συμφωνία με τον Παπαπέτρου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε χθες και τη συμμετοχή της Φενέρμπαχτσε, της Μακάμπι Τελ Αβίβ και της Χίμκι στο 1ο τουρνουά στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου, που θα διεξαχθεί στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ.

Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός συμφώνησε με την Τόφας Μπούρσα για το buy-out των 100.000 ευρώ ώστε να προχωρήσει χωρίς προσκόμματα στην απόκτηση του αμερικανού γκαρντ Πιέρια Χένρι, έχοντας συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με την Ούνικς Καζάν.