Επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ ένα έργο υποδομής μπορεί να εγκαινιαστεί όχι μία αλλά και δύο φορές… Και πάντα θα υπάρχει λόγος…

Αναφερόμαστε στην πρώτη φάση της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα. Εργο που υλοποίησε ο ΑΔΜΗΕ. Η πρώτη φάση, για όσους δεν γνωρίζουν, περιλαμβάνει την ηλεκτροδότηση των νησιών της Σύρου, της Τήνου, της Πάρου και της Μυκόνου με υποθαλάσσιο καλώδιο από το Λαύριο.

Τα εγκαίνια λοιπόν έγιναν τον περασμένο Μάρτιο στη Σύρο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό με όλες τις προβλεπόμενες τυμπανοκρουσίες… Και χαλάλι καθώς πρόκειται για ένα πραγματικά σημαντικό έργο που λύνει τα προβλήματα ενεργειακής επάρκειας στα συγκεκριμένα νησιά.

Μήτηρ μαθήσεως

Ελα που όμως τα πανηγύρια και οι γιορτές για κάποιο λόγο έπρεπε να επαναληφθούν. Και δεν έγιναν φυσικά στα νησιά της Πάρου και της Τήνου, όταν πήραν ρεύμα, αλλά της Μυκόνου… Το κοσμοπολίτικο νησί των ανέμων ήταν το τελευταίο που ηλεκτροδοτήθηκε από το καλώδιο και ήταν μια καλή αφορμή… για μία ακόμη γιορτή.

Κι αν κρίνουμε και από τις δαπάνες στη Διαύγεια και τα όσα μας μεταφέρουν πηγές περί εξόδων διαμονής και μεταφοράς, αυτή κράτησε δύο μέρες. Και ουκ ολίγοι κρατικοί λειτουργοί βρήκαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και το ακριβοθώρητο νησί των stars και των celebrities στα καλύτερά του.

Τα κλειδιά του Ντράγκι

Μέσω αναλύσεών τους Citi και Barclays προβλέπουν η πρώτη πως η ΕΚΤ θα διατηρήσει τελικά το waiver για τα ελληνικά ομόλογα, η δεύτερη ότι έως τις 21 Ιουλίου θα μπορούσε η ΕΚΤ να αποφασίσει ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Ουάου(!), που θα έλεγε και ένας παλιός γνωστός. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα ήταν ένα καλό νέο όποιο και από τα δύο εάν μας προέκυπτε. Το πρόβλημα είναι ότι, όπως μαθαίνω, κανένα από τα δύο δεν έχει τύχη. Εκτός και εάν κάνει κανένα μαγικό ο Στουρνάρας που τόσο τον αγαπούν στην κυβέρνηση. Ο Ντράγκι πάντως μέχρι τώρα σήμα δεν έχει δώσει.

Ενα πρότζεκτ που ξεπαγώνει

Ξεπαγώνει το πρότζεκτ της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ Ελλάδας – Σκοπίων. Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας άρχισε πάλι να «ψάχνει» τον σχετικό φάκελο. Σε δύο εβδομάδες υπολογίζεται ότι θα έχουμε εξελίξεις. Στο πλαίσιο αυτό, μαθαίνουμε ότι ζητήθηκαν διευκρινίσεις από την εταιρεία του ρώσου ολιγάρχη Λεμπέντεφ, που έχει υποβάλει τη σχετική πρόταση. Πρόκειται για τη Windows International. Αυτό που εξετάζεται μεταξύ άλλων είναι το ενδεχόμενο σύγκρουσης συμφερόντων.

Καλοκαιρινές διακοπές (;) των εφοριακών

Φωτιές έχει ανάψει στους υπαλλήλους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων ένα έγγραφο της Αρχής που αφορά τη χορήγηση αδειών. Το έγγραφο, όπως λένε οι εργαζόμενοι, θέτει θέμα μη χορήγησης, περιορισμού ή και ανάκλησης των αδειών τους και καλούν την ηγεσία της ΑΑΔΕ να το αποσύρει άμεσα. Θεωρούν ότι είναι απαράδεκτο και ταυτόχρονα προκλητικό για τους εργαζομένους που δουλεύουν εκτός ορίων καθημερινά προκειμένου να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες. Εκείνες οι προσλήψεις άραγε πού είναι;

Νυν υπέρ

πάντων οι στόχοι

Το έγγραφο αναφέρεται σε δύο στόχους που περιλαμβάνονται στο Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΑΑΔΕ, οι οποίοι θα πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι το τέλος Αύγουστου. Πρόκειται για τις επιστροφές φόρου που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και την εκκαθάριση όλων των αρχικών, τροποποιητικών και συμπληρωματικών δηλώσεων που έχουν υποβληθεί μέχρι το τέλος Μαΐου. Οι έφοροι έλαβαν εντολή να προγραμματίσουν τις άδειες των υπαλλήλων τους με τρόπο που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την επίτευξη των δύο στόχων. Αυτό σημαίνει ότι έχουν το δικαίωμα να περιορίσουν ή να ανακαλέσουν την κανονική άδεια των υπαλλήλων. Ο όγκος της δουλειάς που θα πρέπει να βγει μέχρι το τέλος Αυγούστου είναι τεράστιος, μας λένε οι εφοριακοί, οι οποίοι βλέπουν να ανατρέπονται τα σχέδια που έκαναν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.