Νέα επιχείρηση κατά των διακινητών ναρκωτικών πραγματοποίησε την Τετάρτη η Ασφάλεια Αττικής στην πλατεία Εξαρχείων, σε μια προσπάθειααντιμετώπισης του φαινομένου και ελέγχου της μικροεγκληματικότητας για την αποτροπή παραβατικών συμπεριφορών στην περιοχή.

Ειδικότερα, η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε αιφνιδιαστική επιχείρηση για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα στην πλατεία Εξαρχείων, με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ, προσήγαγε συνολικά 16 άτομα (3 Ελληνες και 13 αλλοδαπούς).Από τους προσαχθέντες κρατήθηκαν τελικά δύο αλλοδαποί, εκ των όποιων ένας ανήλικος Αφγανός (17 ετών) και ένας 28χρονος Αλβανός, στην κατοχή των όποιων βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών.

Οι επιχειρήσεις αυτές, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, θα συνεχιστούν.

Ομως κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών εξάρθρωσε και το Λιμενικό Σώμα.Πρόκειται για πολυμελή ομάδα Ελλήνων και αλλοδαπών οι οποίοι διακινούσαν ναρκωτικά στην Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας, τους οποίους εντόπισαν στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού, του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Λιμενικού.

Μεταξύ αυτών ήταν πέντε αλλοδαποί, ηλικίας 42, 40, 34, 37 και 37 ετών αντίστοιχα καθώς και για δύο Ελληνες, οι οποίοι συνελήφθησαν σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές. Εγκέφαλος του κυκλώματος ήταν ένας42χρονος, που προμήθευε με ουσίες τα υπόλοιπα μέλη, που τα μεταπωλούσαν σε στέκια τοξικομανών.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, τα στελέχη του Λιμενικού εντόπισαν και κατάσχεσαν 240 γραμ. κοκαΐνης, 15 γραμ. κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 29.237 ευρώ καθώς και πέντε οχήματα και ένα δίκυκλο, με τα οποία μεταφέρονταν τα ναρκωτικά.