«Συγχαρητήρια Κιλιάν Εμπαπέ. Δύο γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τόσο νέος, ήρθες σε μια σπουδαία παρέα. Καλή τύχη στα επόμενα παιχνίδια σου. Εκτός από τη Βραζιλία»!

Ενας από τους πολλούς που συνεχάρησαν τον Εμπαπέ ήταν ο Πελέ. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ο Γάλλος έγινε ο πρώτος παίκτης μετά το Μαύρο Διαμάντι το 1958 που πέτυχε σε τόσο νεαρή ηλικία δύο γκολ σε νοκάουτ αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Πελέ είχε σημειώσει τρία γκολ στη νίκη με 5-2 επί της Γαλλίας στον ημιτελικό και ακόμα δύο στον νικηφόρο τελικό με τη Σουηδία, που έληξε επίσης με σκορ 5-2.

Οταν τέθηκε το θέμα της σύγκρισης στον Εμπαπέ, ο νεαρός έβαλε τα πράγματα στη θέση τους: «Είμαι χαρούμενος και κολακευμένος που είμαι ο δεύτερος νεαρός μετά τον Πελέ, αλλά ας βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση: ο Πελέ είναι άλλη κατηγορία, αλλά είναι καλό να βρίσκομαι ανάμεσα σ’ αυτούς τους ανθρώπους.

Οπως έχω ήδη πει και θα λέω συνέχεια, στο Παγκόσμιο Κύπελλο παίζουν όλοι οι κορυφαίοι παίκτες και είναι μία ευκαιρία να δείξεις τι μπορείς να κάνεις και ποιες είναι οι δυνατότητές σου».