Τα σημάδια υπήρχαν εκεί από νωρίς, αλλά λίγοι μπόρεσαν να τα ερμηνεύσουν. Οι Ιταλοί ύστερα από 60 χρόνια έμειναν εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου από τη Σουηδία. «Σύμπτωση» σκέφτηκαν κάποιοι, ενώ άλλοι απέδωσαν την αποτυχία της Σκουάντρα Ατζούρα στην ανικανότητα των ανθρώπων που βρίσκονταν στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας να διαχειριστούν μεγάλες κρίσεις.

Το δεύτερο μήνυμα ήρθε από τη Χιλή. Νικήτρια στα δύο τελευταία Κόπα Αμέρικα και με καλή παρουσία στο Μουντιάλ του 2014, δεν κατάφερε να είναι τυπική στο ραντεβού της με το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ακολούθησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Νικήτρια στο Γκολντ Καπ, του πρωταθλήματος της Κεντρικής – Βόρειας Αμερικής και Καραϊβικής και με επτά συνεχόμενες συμμετοχές στο Μουντιάλ με προκρίσεις στις φάσεις των 16 σε Νότια Αφρική και Βραζιλία, έχασε το τρένο από τον Παναμά.

Η ομάδα του Καμερούν, νικήτρια του τελευταίου Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, τερματίζει τρίτη και καταϊδρωμένη στον προκριματικό της όμιλο πίσω από Νιγηρία και Ζάμπια.

Στη Ρωσία δεν κατάφερε να φτάσει ούτε η πρωταθλήτρια της Ωκεανίας, Νέα Ζηλανδία.

Οι θεοί του ποδοσφαίρου έστελναν τα σημάδια τους, αλλά οι θνητοί του ποδοσφαίρου αρνούνταν πεισματικά να τα αποκρυπτογραφήσουν.

Και ήρθαν οι κεραυνοί. Πρώτα οι Μεξικανοί και μετά οι Νοτιοκορεάτες στέλνοντας τους παγκόσμιους πρωταθλητές της Γερμανίας σπίτι τους. Ακολούθησε η αντίπαλος της Μάνσαφτ στον τελικό του Μουντιάλ 2014, η Αργεντινή και το μεγάλο της αστέρι ο Λιονέλ Μέσι που νιώθει καταραμένος από τις συνεχείς απογοητεύσεις.

Εκτός και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία, με τον οιηματία Κριστιάνο Ρονάλντο που επέλεξε να αποχαιρετήσει το κοινό του επιδεικνύοντας τους γυμνασμένους τετρακέφαλους.

Εκτός και η Ισπανία με την τεράστια δεξαμενή ταλέντων, που πίστεψε πως κρατώντας την μπάλα στα πόδια δεν χρειαζόταν ούτε προπονητή για να νικήσει.

21ο Παγκόσμιο Κύπελλο: μια ποδοσφαιρική εκατόμβη για τον εξευμενισμό των θεών του αθλήματος.