Στο Κίελτσε της Πολωνίας βρίσκεται από χθες η ΑΕΚ, με τους Κιτρινόμαυρους να ξεκινούν και επίσημα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους ενόψει της νέας σεζόν. Η Ενωση αναμένεται να μείνει εκεί 11 μέρες, δουλεύοντας πάνω σε όλους τους τομείς που επιθυμεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο έλληνας τεχνικός και οι συνεργάτες του έχουν σχεδιάσει το πλήρες πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί στην Πολωνία, με στόχο η ΑΕΚ να είναι απόλυτα έτοιμη για τις επίσημες υποχρεώσεις της και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αποστολή της ΑΕΚ που έφτασε χθες το απόγευμα στο Κίελτσε αποτελείται από 25 ποδοσφαιριστές, στους οποίους αναμένεται σύντομα να προστεθούν τουλάχιστον δύο ακόμα. Ενας φορ και ένας εξτρέμ, που αποτελούν και τις μεταγραφικές προτεραιότητες της ομάδας.

Η πρώτη προπόνηση της ΑΕΚ επί πολωνικού εδάφους θα γίνει σήμερα το πρωί, μιας και χθες το πρόγραμμα περιελάμβανε ανάλυση του προγράμματος που θα ακολουθηθεί, στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η αποστολή. Μαζί με την αποστολή της Ενωσης βρίσκονται στην Πολωνία ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο υπεύθυνος λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος Βασίλης Δημητριάδης. Ενώ άγνωστο παραμένει αν θα προστεθούν στο τιμ στην πορεία οι Βλαντίμιρ Ματιάσεβιτς και Νίκος Λυμπερόπουλος.

«Τρέχει» για τον ακραίο

Από χθες το θέμα της απόκτησης εξτρέμ μπήκε στην τελική ευθεία για την ΑΕΚ, μιας και οι Βλαντίμιρ Ματιάσεβιτς (που ανέλαβε και επίσημα χρέη τεχνικού διευθυντή) και Νίκος Λυμπερόπουλος συζήτησαν εκτενώς για το εν λόγω θέμα. Εξετάζοντας συγκεκριμένες περιπτώσεις ακραίων που είναι στη λίστα του Δικεφάλου και οι οποίες δουλεύονται εδώ και λίγο καιρό. Μάλιστα, υπήρξε επικοινωνία και με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, προκειμένου να ξεκαθαριστούν τα δεδομένα και η ΑΕΚ να προχωρήσει τις υποθέσεις που θέλει.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η προσθήκη του εξτρέμ αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, με κάποιες πληροφορίες να κάνουν λόγο για εξελίξεις ακόμα και εντός της εβδομάδας που διανύουμε. Αφού όπως έγινε σαφές και χθες, αυτή είναι η μεγαλύτερη ανάγκη της ΑΕΚ, τουλάχιστον τη δεδομένη στιγμή.