Πριν από τέσσερα χρόνια τέτοια εποχή ο Γουέιν Ρούνι βρισκόταν στη Βραζιλία και ετοιμαζόταν για την επιστροφή στο Νησί μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της Αγγλίας από το Μουντιάλ. Τώρα που τα Λιοντάρια συνεχίζουν την προσπάθειά τους στη Ρωσία, ο επιθετικός πέρασε πάλι τον Ατλαντικό για να υπογράψει με τη Ντι Σι Γιουνάιτεντ της Ουάσιγκτον, στην οποία θα ενταχθεί επίσημα στις 10 Ιουλίου.

Δύναμη στα άκρα

Η απόκτηση του Γιάννη Μασούρα από τον Ολυμπιακό μού θυμίζει μια παλαιότερη αντίστοιχη περίπτωση πάνω από 20 χρόνια πίσω. Καλοκαίρι του ’97 ήταν όταν στο Λιμάνι έφθανε από το Χαριλάου ο Δημήτρης Μαυρογενίδης. Κι αυτός διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες όπως ο Μασούρας, έμεινε εννιά χρόνια στον Ολυμπιακό και συνέδεσε το όνομά του με κατακτήσεις τίτλων. Αφήστε που έδωσε άλλη έννοια στη θέση του ακραίου μπακ. Εκτιμώ, σύμφωνα με όσα έχω δει και ακούσει, πως και ο νεόφερτος παίκτης (22 ετών είναι, ενώ ο «Μαύρος» αποκτήθηκε στα 21 του) μπορεί να κάνει γόνιμη καριέρα.

Το παρασκήνιο με Αλεφ

Η ΑΕΚ ψάχτηκε πριν λίγες ημέρες για την απόκτηση του Αλεφ ντος Σάντος. Ενός βραζιλιάνου μέσου που ανήκει στην Μπράγκα και πέρυσι αγωνίστηκε δανεικός στον Απόλλωνα Λεμεσού. Μάλιστα, την υπόθεση χειρίστηκε για λογαριασμό της Ενωσης ο ατζέντης Ντίνος Διαμαντόπουλος! Που είναι μάνατζερ του Μαρίνου Ουζουνίδη και πλέον ανέλαβε χρέη αθλητικού διευθυντή στον Αρη. Μην μπερδεύεστε, συμβαίνουν αυτά, αν και θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν. Μαθαίνω πως το θέμα του Αλεφ δεν προχώρησε για την ΑΕΚ, καθόσον η Μπράγκα ενημέρωσε πως ο παίκτης θα ακολουθήσει κανονικά την προετοιμασία της.

Κόλλησαν οι δύο νέοι

Ο Μάκης Γιαννίκογλου και ο Χρήστος Αλμπάνης φόρεσαν για πρώτη φορά χθες την κιτρινόμαυρη φανέλα κάνοντας προπόνηση στα Σπάτα. Οπως μου είπε κατάσκοπός μου στο προπονητήριο της ΑΕΚ, τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα ήρθαν κοντά με το καλημέρα, μιας και ήταν συνεχώς μαζί. Υποθέτω ότι στο γκρουπάκι θα μπει και ο Οικονόμου.

Ο ιδιαίτερος κύριος Μορσί

Ασυμβίβαστος χαρακτήρας που δεν έχει πρόβλημα να κοντραριστεί με προπονητές ή ιδιοκτήτες ομάδων είναι –όπως διαβάζω –ο νεοαποκτηθείς από τη Λάρισα Μπασέμ Μορσί. Μάλιστα ο 27χρονος επιθετικός (δανεικός από τη Ζάμαλεκ) έχει έρθει σε ρήξη και με τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ. Ο τέως, πλέον, εκλέκτορας της Αιγύπτου δεν είχε συμπεριλάβει στις κλήσεις του τον Μορσί για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής το 2017 και ο παίκτης έριξε τότε σπόντες δημόσια για τον κόουτς. Το γυαλί πάντως είχε ραγίσει νωρίτερα. Με την παρορμητική αντίδραση του Μορσί να κατευθυνθεί στα αποδυτήρια αντί να καθίσει στον πάγκο σε ένα ματς που αντικαταστάθηκε. Απομένει να δούμε αν θα βρει το κουμπί του η ΑΕΛ. Εχω όμως μία απορία που δεν μπορεί να λυθεί επί του παρόντος. Σε αυτή τη σχέση θα καταλήξουμε να μετράμε τελικά τα γκολ του ταλαντούχου Μορσί ή τα… εξώδικα; Γιατί ο πολύπειρος Αλέξης Κούγιας θα προσπαθήσει να στρώσει τον παίκτη με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Η παρουσία του πάντως θα ενισχύσει δεδομένα τα… κομμωτήρια. Αρέσκεται να αλλάζει τακτικά κόμμωση ο Αιγύπτιος, που έφτασε να πετύχει 18 γκολ τη σεζόν 2014-15 με τη Ζάμαλεκ. Το θέμα βέβαια είναι η ΑΕΛ που πάει για μαλλί να μη βγει κουρεμένη!
Τένις και ποδόσφαιρο!

Τη Δευτέρα αρχίζει στο Λονδίνο το φημισμένο Γκραν Σλαμ στο τένις, το τουρνουά Γουίμπλεντον. Οπως συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια, η διεξαγωγή του συμπίπτει με τα νοκάουτ παιχνίδια του Μουντιάλ. Το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί φέτος, όπως μου λένε, είναι ότι την ίδια ημέρα (15 Ιουλίου) έχουν προγραμματιστεί οι τελικοί και στις δύο διοργανώσεις!

Σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο ο τελικός θα διεξαχθεί νωρίς (18.00), ενώ δύο ώρες νωρίτερα έχει οριστεί η έναρξη του τελικού των ανδρών στο τένις, ένα από τα πιο εμπορικά αθλητικά γεγονότα κάθε χρόνο. Οι διοργανωτές δεν ανησυχούν αναφορικά με την παρουσία των θεατών, χτυπά όμως καμπανάκι για τα τηλεοπτικά δίκτυα που έχουν ζητήσει αλλαγή ώρας, χωρίς αυτό να έχει γίνει δεκτό. Η παράδοση των Αγγλων βλέπετε…