Μία ανάρτηση στο Facebook, που θεωρήθηκε και με τη βούλα της Δικαιοσύνης προσβλητική για το πρόσωπο του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ (ΣΕΚΕΕΛ) Σταμάτη Πουλή οδήγησε σε καταδίκη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο οποίος είναι υποχρεωμένος και να πληρώσει 8.000 ευρώ για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης και να… κατεβάσει από τη σελίδα του τα επίμαχα σχόλια.

Η υπόθεση έφτασε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ύστερα από αγωγή που υπέβαλε εις βάρος του Πολάκη ο πρόεδρος του ΣΕΚΕΕΛ Σταμάτης Πουλής, ζητώντας την προστασία της Δικαιοσύνης ως… απάντηση σε ανάρτηση, στα social media, του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, το περιεχόμενο της οποίας θεωρήθηκε ότι συνιστά προσβολή προσωπικότητάς του.

H AΠΟΦΑΣΗ. Με βάση την πρωτόδικη απόφαση, ο Πολάκης θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 8.000 ευρώ για αποκατάσταση ηθικής βλάβης στον κ. Πουλή και να κατεβάσει την ανάρτησή του, της 3ης Μαΐου 2017, που αποτέλεσε αντικείμενο της δικαστικής διαμάχης και για την οποία καταδικάστηκε. Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας θα πρέπει να αναρτήσει στο Facebook το διατακτικό της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών μετά την κοινοποίησή της στον ίδιο, ενώ απειλείται με 100 ευρώ πρόστιμο την ημέρα, για κάθε μέρα καθυστέρησης της καταχώρισης της απόφασης στο Facebook.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκδίκαση της υπόθεσης έγινε ερήμην του αναπληρωτή υπουργού, ο οποίος έχει –εκ του νόμου –το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης, ώστε να κριθεί η υπόθεση και από ανώτερο δικαστήριο. Παράλληλα, ο Πολάκης, σύμφωνα με το διά ταύτα της απόφασης, θα πρέπει να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα ύψους 600 ευρώ και το παράβολο ερημοδικίας ύψους 250 ευρώ, για το γεγονός ότι δεν παρέστη στο δικαστήριο ο ίδιος ή διά πληρεξουσίου δικηγόρου.

Από την πλευρά του, ο Αδωνις Γεωργιάδης, όταν έγινε γνωστή η έκδοση της δικαστικής απόφασης, έγραψε σχετικά στο Twitter: «Οφείλω και προσωπικά να δώσω δημοσίως συγχαρητήρια στον κ. Σταμάτη Πουλή και τη σύζυγό του, διότι έμειναν όρθιοι στους εκβιασμούς και έφθασαν στη σημερινή δικαίωση. Ο Πολάκης πλέον και με τη βούλα της Δικαιοσύνης είναι ένας συκοφάντης».