Ο Γιώργος Πρίντεζης παντρεύτηκε χθες το βράδυ και βάφτισε την κόρη του (Τζοσεφίνα) με παπά, με κουμπάρο, με νονούς, με παρανυφάκια και με προπονητή, αλλά χωρίς… προπονητή! Ακούγεται οξύμωρο αυτό, αλλά είναι πέρα ώς πέρα αληθινό: ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν παρών στις χαρές του συριανού φόργουορντ, όσο για τον Ντέιβιντ Μπλατ επιφυλάσσεται να του ευχηθεί τα δέοντα εν ευθέτω χρόνω!

Ο κύβος ερρίφθη λοιπόν! Ο Ολυμπιακός είχε και στο παρελθόν εβραίο προπονητή (Πίνι Γκέρσον, 2006-2008), αλλά ποτέ αμερικανό. Εφερε επίσης και στο παρελθόν ξένους προπονητές που είχαν κατακτήσει νωρίτερα ευρωπαϊκά τρόπαια σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο (Ιβκοβιτς, Σάκοτα, Καζλάουσκας, Γκέρσον, Γιαννάκης), αλλά ποτέ κάποιον που να έχει κοουτσάρει στο ΝΒΑ και μάλιστα μια ομάδα (Καβαλίερς) η οποία τη μια σεζόν ήταν φιναλίστ και την επόμενη στέφθηκε πρωταθλήτρια, αλλά ερήμην του!

Ολα αυτά ο Ντέιβιντ Μπλατ τα μοστράρει μαζεμένα: Αμερικανός στην εθνικότητα, Εβραίος στο θρήσκευμα, νικητής του Ευρωμπάσκετ (Ρωσία, 2007), της Ευρωλίγκας (Μακάμπι Τελ Αβίβ, 2014) και του Eurocup (Νταρουσάφακα, 2018) και παρ’ ολίγον πρωταθλητής του ΝΒΑ, καθότι οι Καβαλίερς τον σχόλασαν στις 22 Ιανουαρίου του 2016 και δεν πρόλαβε να λουστεί στις σαμπάνιες και στα κομφετί του ανατρεπτικού θριάμβου τους.

Επειτα από τέσσερα χρόνια ο Ολυμπιακός αλλάζει προπονητή, φιλοσοφία και στυλ, ωστόσο ο Μπλατ είναι θιασώτης της άμυνας και μάλιστα θεωρείται ο μετρ της ζώνης match up. Συν τοις άλλοις ο πρώην προπονητής του Αρη (2009-10) αρέσκεται στο small ball, ενώ στο παρελθόν βάδισε κόντρα στο κυρίαρχο ρεύμα και απεξάρτησε τις ομάδες του από το εμμονικό pick n’ roll.

Από εκεί και πέρα μένει να φανεί ποιο ύφος θα δώσει, τι σόι ξένους παίκτες θα στρατολογήσει, ποια καινά (αγωνιστικά) δαιμόνια θα εισαγάγει και βεβαίως πώς θα κουλαντρίσει τον Σπανούλη, εφόσον ο αρχηγός του Ολυμπιακού παραμείνει στις κόκκινες επάλξεις του…