Κατολίσθηση σημειώθηκε στο Ναύπλιο το βράδυ της Παρασκευής με αποτέλεσμα μεγάλος όγκος με χώματα και τεράστιες πέτρες να κλείσουν την ομορφότερη, για πολλούς, διαδρομή της ιστορικής πρωτεύουσας της Αργολίδας.

Η κατολίσθηση έγινε στον δρόμο του γύρου της Αρβανιτιάς – όπως ονομάζεται από τους κατοίκους της πόλης, οι οποίοι απολαμβάνουν εκεί τον αγαπημένο περίπατό τους – στο ύψος της μικρής σπηλιάς.

Ο δρόμος ξεκινάει μετά το τέλος της παραλίας με τις καφετέριες του Ναυπλίου και καταλήγει στην πλατεία της Αρβανιτιάς, σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου.

Στον συγκεκριμένο δρόμο έχει σημειωθεί ξανά κατολίσθηση, όχι όμως αυτής της έκτασης, και γι αυτό τον λόγο ο Δήμος έχει τοποθετήσει προειδοποιητικές πινακίδες.

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα

Αποτελεί θαύμα το ότι δεν υπήρξαν θύματα καθώς πολλοί ντόπιοι και επισκέπτες πεζοπόροι επιλέγουν τη διαδρομή για περίπατο, κάτω από τους βράχους της Ακροναυπλίας με τα επιβλητικά της τείχη, τη μοναδική θέα προς τον Αργολικό κόλπο, και τη δυνατότητα κολύμβησης στην οργανωμένη πλαζ που υπάρχει σε τμήμα του δρόμου. Επίσης πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν τα βράχια της Αρβανιτιάς γι αναρρίχηση, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους καθώς η αποκόλληση βράχων μπορεί να σημειωθεί οποιαδήποτε στιγμή.

Προς το παρόν πάντως ο δρόμος έχει ολοκληρωτικά κλείσει και καλούνται οι περιπατητές μέχρι την αποκατάσταση του να μην διέρχονται από τον συγκεκριμένο δρόμο καθώς κινδυνεύουν. Για το συμβάν ενημερώθηκε η δημοτική αρχή, και στην περιοχή μετέβη ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος. Στη διάρκεια της νύχτας θα τοποθετηθεί σήμανση και με το πρώτο φως της ημέρας, οπότε θα φανεί το εύρος της ζημιάς που έχει προκληθεί, θα ξεκινήσουν οι εργασίες απομάκρυνσης των υλικών που έχουν φράξει τον δρόμο.

Πηγή: argolikeseidiseis.gr