«Το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα ποτάμι που δεν γυρίζει πίσω» αναφέρει ανακοίνωσή του, που εκδόθηκε την Πέμπτη και συνιστά την τοποθέτηση όλων των συμμετεχόντων του κόμματος στις έντονες αναταράξεις και τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το ενδεχόμενο αποχώρησης του Ποταμιού.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί το μεγάλο κεκτημένο για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού, δημοκρατικού και σοσιαλιστικού χώρου της Ελλάδας» ενώ τονίζεται πως «κοινός στόχος των κομμάτων και των κινήσεων που συνθέτουν το Κίνημα Αλλαγής, είναι ο αυτόνομος πρωταγωνιστικός μας ρόλος μέσα από την αύξηση της επιρροής μας και την ανατροπή των σημερινών πολιτικών συσχετισμών».

Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι ενώνει δυνάμεις της κοινωνίας απέναντι στις συντηρητικές και αδιέξοδες πολιτικές και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκοντας τον πλουραλισμό ιδεών.

«Παράλληλα, μέσα από τις αναγκαίες πολιτικές συνθέσεις, υπηρετούμε την απαίτηση του προοδευτικού κόσμου για ενότητα. Συζητήσεις για «αποχωρήσεις εν αναμονή» δεν βοηθούν και σε κάθε περίπτωση προχωράμε δυναμικά μπροστά για την ισχυρή Κεντροαριστερά. Αυτό αποτελεί απαίτηση και εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων συνιδρυτών του Κινήματος Αλλαγής. Οι προοδευτικοί πολίτες απαιτούν πολιτική ενότητα, υπερβάσεις με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον» υπογραμμίζει το Κίνημα Αλλαγής.