Κι όμως το λαθρεμπόριο άγριων ζώων ανθεί, όπως προκύπτει και από τα ευρήματα της Interpol στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης για την καταπολέμησή του. Ανάμεσα στα ζώα που κατασχέθηκαν, είναι μικρά παπαγαλάκια που με βάση φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη βρέθηκαν μέσα σε χαρτοκιβώτιο,ένας κροκόδειλος που κατασχέθηκεκοντά σε έναν βάλτο στον Ισημερινό, αλλά και ζωντανοί πύθωνες στη Γαλλία καθώς και ένα βαλσαμωμένο λιοντάρι.

Συνολικά μόνο τον Μάιο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε 92 χώρες 27.000 ερπετά, 4.000 πουλιά, 48 ζωντανά πρωτεύοντα και 14 αιλουροειδή ενώ ταυτοποιήθηκαν 1.400 ύποπτοι.

Εκτός από τα ζώα, κατασχέθηκαν 43 τόνοι κρεάτων (από αρκούδες, ζέβρες και ελέφταντες), καθώς και 1,3 τόνος ελεφαντόδοντου και επτά τομάρια αρκούδων, μεταξύ των οποίων και δύο που προέρχονταν από πολικές αρκούδες.

Στο Βιετνάμ, οι λιμενικές αρχές βρήκαν περίπου τέσσερις τόνους πανγκολίνων σε ένα πλοίο που προερχόταν από τη ΛΔ του Κονγκό ενώ στον Καναδά κατασχέθηκαν 18 τόνοι χελιών προερχόμενων από την Ασία.

Ζωντανές χελώνες βρέθηκαν στις αποσκευές δύο επιβατών που ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν σε πτήση από το Λος Αντζελες με προορισμό την Ασία.

Οι γαλλικές τελωνειακές αρχές κατέσχεσαν επίσης έναν βόα, αλλά και ένα κεφάλι κροκόδειλου, κρανία μπαμπουίνων και καύκαλα από χελώνες. Στο αεροδρόμιο του Ρουασί οι τελωνειακοί εντόπισαν το τομάρι μιας πολικής αρκούδας που είχε σταλεί από την Αρμενία και είχε ως τελικό προορισμό την Ολλανδία.