Ενα φάντασμα πλημμυρίζει τους ουρανούς της Ευρώπης. Το φάντασμα της πλημμυρίδας μουσουλμάνων μεταναστών. Τρομοκρατεί τη γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ, αποδεικνύει την ανεπάρκεια των αρμοδίων κοινοτικών οργάνων (Επιτροπή – Συμβ. Υπουργών) και φέρνει στο προσκήνιο όσους αρνούνται να συμβαδίσουν με τον καταστρεπτικό ευρωπαϊκό ενδοτισμό (ηγέτες των χωρών της Ανατ. Ευρώπης – ομάδα Βίσεγκραντ, Αυστρία, Ιταλία).

Για την κυρία Μέρκελ η κατάσταση αγγίζει τα όρια της πολιτικής επιβίωσης. Για να ξεπεράσει το αδιέξοδο σχεδόν εκλιπαρεί τον πολιτικά εντελώς αναξιόπιστο Ερντογάν κι επιχειρεί να παλινορθώσει τις ρυθμίσεις του Δουβλίνου 2, ρίχνοντας έτσι στον πολιτικό Καιάδα χώρες της Μεσογείου όπως η Ελλάδα κι η Ιταλία. Θα της κάνουν όμως τη χάρη;

Η ροή των ανθρώπων αυτών προς την Ευρώπη δεν αποτελεί πλέον ανθρωπιστικό ζήτημα. Συνιστά ολοκάθαρη γεωστρατηγική απειλή. Το νιώθει αυτό η Αμερική, το συμμερίζεται η Ρωσία, αρχίζουν να το συνειδητοποιούν κομμάτια της Ευρώπης. Επιμένουν να το αγνοούν κυβερνήσεις επηρεασμένες από τις αντιλήψεις διεθνών χρηματιστηριακών κύκλων (λ.χ. Τζορτζ Σόρος), ευρωπαίοι αιθεροβάμονες (περί τον πρόεδρο Γιούνκερ) και πολιτικοί χωρών που ήδη κατακλύζονται από μουσουλμάνους (Βρετανία, Σουηδία, Βέλγιο, Γερμανία).

Πολλοί μουσουλμάνοι πολίτες σημαίνει ισχυρά εκλογικά μπλοκ με άδηλες τις προοπτικές για το μέλλον. Με έντεχνο τρόπο έχουν περάσει σε πολλές ευρωπαϊκές νομοθεσίες διατάξεις που καθιστούν την όποια κριτική προς το Ισλάμ (ισλαμοφοβία) αδίκημα. Ασχετο αν ταυτόχρονα επιτρέπεται να καθυβρίζονται βασικές δυτικές αξίες.

Η κατάσταση θυμίζει το 380 μ.Χ. Οταν οι βάρβαροι εισέβαλαν στη Δύση καταλύοντας την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Οι ΗΠΑ κρατούν τις αποστάσεις τους. Κοιτώντας προς τη Ρωσία και χασκογελώντας για τα ευρωπαϊκά χάλια. Ο κόσμος αλλάζει κι εμείς δεν μπορούμε να αποστασιοποιηθούμε από τις λαθεμένες επιλογές των Βρυξελλών και της κυρίας Μέρκελ. Σύντομα όμως όλα θα μεταβληθούν.