Τρία εκατομμύρια τουρίστες και επενδύσεις ύψους περίπου 150 εκατ. ευρώ, αναμένεται να είναι φέτος η «γενναία» συνεισφορά του τουριστικού οργανισμού Thomas Cook στην ελληνική τουριστική βιομηχανία.

Τα σχέδια του Thomas Cook για την Ελλάδα, παρουσίασαν οι εκπρόσωποί του την Τρίτη στην Κρήτη, παρουσία της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά.
Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της Thomas Cook, κ. Peter Fankhauser με αφορμή τα επίσημα εγκαίνια της νέας καινοτόμου αλυσίδας ξενοδοχείων της εταιρείας στη Χερσόνησο, με την επωνυμία Cook"s Club, τόνισε: «Η εταιρεία έχει ήδη επεκταθεί σε τέσσερις νέους προορισμούς στη χώρα, ενώ μόνο τα τελευταία δύο χρόνια πρόσθεσε περισσότερα από 34 νέα αεροπορικά δρομολόγια, καθιστώντας την Thomas Cook τον μεγαλύτερο οργανισμό διακοπών που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα».

Το νέο Cook’s Club στη Χερσόνησο της Κρήτης, είναι η τελευταία προσθήκη στις 188 ξενοδοχειακές μονάδες που ανήκουν στην εταιρεία παγκοσμίως, καθώς και ένα από τα 47 ξενοδοχεία που της ανήκουν και φέρουν το σήμα της στην Ελλάδα. Με τα εγκαίνια του πρώτου ξενοδοχείου Cook"s Club στην Ελλάδα, η Thomas Cook επιδιώκει να επεκταθεί, προσθέτοντας επιπλέον 10 έως και 15 ξενοδοχεία, μέχρι το καλοκαίρι του 2019.
Στο πλαίσιο αυτό το Thomas Cook Group, πρόκειται να επενδύσει περίπου 150 εκατ. ευρώ στην ελληνική τουριστική βιομηχανία το 2018. Ήδη, η εταιρεία απασχολεί 1.050 εργαζομένους, σε τοπικό επίπεδο, στις τρεις ιδιόκτητες ξενοδοχειακές μονάδες της, στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης εισερχόμενου τουρισμού και τις εμπορικές ομάδες.
Επιπλέον, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των ενεργειών της Thomas Cook για την βιωσιμότητα. Το πρόγραμμα πιστοποίησης Travelife – ένα εργαλείο που απευθύνεται σε ξενοδόχους, για να βελτιώνουν τον κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο – είναι μεγαλύτερο στην Ελλάδα από ότι σε οποιονδήποτε άλλο προορισμό, στον οποίο δραστηριοποιείται η Thomas Cook.

Η «άφιξη» των ξενοδοχείων Cook’s Club ακολουθεί την επιτυχία της boutique lifestyle αλυσίδας ξενοδοχείων της εταιρείας, Casa Cook, η οποία, επίσης, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2016, στη Ρόδο, με τη δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα της αλυσίδας να προστίθεται το καλοκαίρι του 2017, στην Κω και την τρίτη να είναι προγραμματισμένη να ανοίξει προς το τέλος του καλοκαιριού, στα Χανιά.

«Η Ελλάδα έχει αναπτυχθεί γρήγορα στη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων, ώστε πλέον να είναι ο δεύτερος ισχυρότερος προορισμός για την Thomas Cook», ανέφερα χαρακτηριστικά ο κ. Fankhauser και πρόσθεσε: «Από το 2016, έχουμε διευρύνει τις επιλογές των προορισμών και των περιοχών που προσφέρουμε στους πελάτες μας, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Ελλάδας, έχουμε προσθέσει πτήσεις σε νέους προορισμούς συνολικά στην ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και σε πολλά από τα όμορφα νησιά της χώρας, ενώ έχουμε φέρει καινοτόμες ιδέες και υπηρεσίες, εγκαινιάζοντας δύο νέες αλυσίδες ξενοδοχείων υπό την επωνυμία μας, τα Casa Cook και Cook"s Club».
Η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, δήλωσε από την πλευρά της ότι η Ελλάδα είναι ένας παγκόσμιος ελκυστικός προορισμός για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, που στις διεθνείς τάσεις αναδεικνύεται ως εξαιρετική επιλογή για μοναδικές και αυθεντικές εμπειρίες διακοπών στη Μεσόγειο και την Ευρώπη.

«Η Thomas Cook είναι βασικός συνεργάτης στην συνεχιζόμενη ανάπτυξη της ελληνικής τουριστικής αγοράς. Υποστηρίζουμε και καλωσορίζουμε νέες επενδύσεις στον δυναμικά αναπτυσσόμενο τουριστικό τομέα που ενισχύουν την εμπειρία και την υψηλή ποιότητα του τουριστικού μας προϊόντος», τόνισε η κυρία Κουντουρά και συμπλήρωσε: «Η στρατηγική συνεργασία συμβάλλει ώστε να προωθήσουμε νέους ελληνικούς τουρισμούς και να διευρύνουμε την τουριστική προσφορά μας όλο το χρόνο, με επίκεντρο τα οφέλη που δημιουργούνται για τις τοπικές κοινωνίες από τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη».

Ο Thomas Cook ενδιαφέρεται να αποκτήσει νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα, διευρύνοντας έτσι την παρουσία του στη χώρα μας, που αποτελεί γι αυτόν μια από τις σημαντικότερες αγορές του. Το ενδιαφέρον, ωστόσο, εστιάζεται κυρίως στην ανάληψη του μάνατζμεντ των ξενοδοχείων και όχι στην ιδιοκτησία, με πρώτους προορισμούς την Κρήτη, τη Ρόδο, την Κω και την Κέρκυρα. Ενδιαφέρον υπάρχει και για μικρότερους προορισμούς, που διαθέτουν απευθείας πτήσεις με τη Γερμανία και τη Βρετανία, που είναι οι βασικές αγορές που δραστηριοποιείται ο Thomas Cook.
Ο τουροπερέιτορ συνεργάζεται για την ανάπτυξη των επενδυτικών του σχεδίων με την ελβετική εταιρεία ακινήτων LMEY, που αποτελεί τον στρατηγικό συνεργάτη του για την αύξηση των ξενοδοχειακών μονάδων στο χαρτοφυλάκιό του. Μέσω αυτής της συνεργασίας ο Thomas Cook πριν απο μερικούς μήνες απέκτησε το 42% των Club Aldiana.
Φέτος, ο Thomas Cook αναμένεται να φέρει στην Ελλάδα 3 εκατομμύρια τουρίστες, επί συνόλου 20 εκατ. που θα διακινήσει σε όλους τους προορισμούς, αριθμός που κατατάσσει τη χώρα μας στη δεύτερη πιο σημαντική αγορά γι αυτόν, μετά την Ισπανία.
Επίσης, ο τουροπερέιτορ σχεδιάζει την αύξηση των Κινέζων τουριστών στην Ευρώπη και κατ"επέκταση και στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, μαζί με τον εταίρο του την κινεζική επενδυτική εταιρεία Fosun, που έχει αποκτήσει το 11% του Thomas Cook. Οι δυο τους έχουν δημιουργήσει τον Thomas Cook Κίνας. Υπενθυμιζεται ότι η Fosun έχει αποκτήσει και τα Club Med.