Σφοδρή επίθεση εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το Μέγαρο Μαξίμου, με αφορμή δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας FAZ για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ η FAZαναφέρει χαρακτηριστικά: «Πηγές στο Βερολίνο διαβεβαιώνουν ότι ο Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί επανειλημμένως ότι ως πρωθυπουργός δεν θα ακύρωνε μια συμφωνία στο ονοματολογικό».

Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να είπε ότι «πρέπει να επιδείξει αντιπαλότητα, προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ».

Η γερμανική συντηρητική εφημερίδα σχολιάζει πως «σε περίπτωση που τα είπε όντως αυτά ο Μητσοτάκης, η ιδιαίτερα επιθετική του στάση έναντι της συμφωνίας προκαλεί έκπληξη».

Με αυτά τα δεδομένα το Μέγαρο Μαξίμου καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκηνα απαντήσει με παρρησία στα εξής ερωτήματα:

1) Ισχύει ότι έχει δεσμευθεί επανειλημμένως πως «δεν θα ακυρώσει μια συμφωνία στο ονοματολογικό»;

2) Ισχύει ότι ομολόγησε εκτός συνόρων πως κρατά αυτή τη στάση στη συμφωνία με την πΓΔΜ «προκειμένου να μην χάσει τη δεξιά πτέρυγα του κόμματός του αλλά και για να αποτρέψει τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ»;

Εάν δεν διαψεύσει άμεσα τις αποκαλύψεις της FAZ, επιβεβαιώνει πως είναι όχι μόνο πατριδοκάπηλος αλλά και τσάμπα μάγκας.

ΝΔ: Απολύτως ψευδές το δημοσίευμα της FAZ

«Απολύτως ψευδές από την πρώτη ως την τελευταία του λέξη» χαρακτηρίζει το δημοσίευμα της FAZ η ΝΔ, επισημαίνοντας πως «σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά την ίδια γλώσσα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος τονίζει πως «όπως ακριβώς η ΝΔ έθεσε προ των ευθυνών της την κυβέρνηση με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε, το ίδιο ακριβώς θα πράξει καταψηφίζοντας τη συμφωνία, όταν οι κκ Τσίπρας και Καμμένος τη φέρουν προς επικύρωση στη Βουλή». Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ τονίζει πως δεν την εκπλήσσει «το θράσος του κ. Τσίπρα να ζητά και τα ρέστα από τη ΝΔ για την εθνικά επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε», ούτε το γεγονός «ότι χαμογελούσε ακούγοντας τον κ. Ζάεφ να μιλά μπροστά του για Μακεδόνες, εννοώντας τους συμπατριώτες του».

Στην Αξιωματική Αντιπολίτευση επισημαίνουν πως «μακεδονική εθνότητα και γλώσσα καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε αποδεχθεί και οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ φέρουν ακέραια την ευθύνη για τη συμφωνία των Πρεσπών, που ήδη παράγει τετελεσμένα».