Με ταχύτητα που σε ορισμένα σημεία της Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών ξεπερνούσε τα 200 χιλιόμετρα, ο υπόδικος χρυσαυγίτης Κώστας Μπαρμπαρούσης, οδηγώντας ο ίδιος το βουλευτικό αυτοκίνητο, κατάφερε το βράδυ της Παρασκευής να ξεφύγει από τα αστυνομικά μπλόκα και να κρυφτεί, σύμφωνα με εκτιμήσεις, σε κρησφύγετο της ευρύτερης περιοχής Αγρινίου την οποία γνωρίζει καλά.

Πλέον, στο ένταλμα σύλληψης για την κακουργηματική κατηγορία των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας (μετά το παραλήρημά από το βήμα της Βουλής) προστίθενται σειρά κατηγοριών για σοβαρές παραβάσεις του ΚΟΚ που έθεσαν σε κίνδυνο σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις και τη ζωή αστυνομικών.

Η κινηματογραφική καταδίωξη ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ. Ο Μπαρμπαρούσης έφυγε από την Αθήνα με το βουλευτικό αυτοκίνητο, χωρίς τον αστυνομικό συνοδό του, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε χάσει τα ίχνη του και ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους της ΕΛ.ΑΣ.

Το βουλευτικό Volvo εντοπίστηκε για πρώτη φορά λίγο μετά τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου στο ρεύμα προς Αγρίνιο, όπου έκοψε ταχύτητα για να περάσει την μπάρα των διοδίων της νέας εθνικής οδού. Οι αστυνομικοί της Τροχαίας που είχαν στήσει μπλόκο φώναξαν από τα μεγάφωνα στον Μπαρμπαρούση να σταματήσει. Εκείνος όχι μόνο δεν το έκανε αλλά φωνάζοντας με θράσος ότι «δεν μπορείτε να σταματάτε βουλευτικό όχημα» πέρασε ξυστά από τα περιπολικά και τους αστυνομικούς αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Παρά τη δυνατή βροχή και το χαλάζι κατά τόπους, άρχισε καταδίωξη που σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Αστυνομίας θα είχε αίσιο τέλος στο ύψος της διασταύρωσης του Αστακού όπου είχε τοποθετηθεί κάθετα ένα περιπολικό. Ο Μπαρμπαρούσης όμως, αδιαφορώντας για τη ζωή των αστυνομικών, έκανε ελιγμό και πέρασε σαν βολίδα ξυστά από το υπηρεσιακό όχημα προκαλώντας του μικρές ζημιές. Τα περιπολικά συνέχισαν να τον καταδιώκουν αλλά ο χρυσαυγίτης με επικίνδυνους ελιγμούς ανάγκασε τους οδηγούς τους να ανακόψουν ταχύτητα και τελικά εξαφανίστηκε.

Τήν ίδια ώρα στην Κατεχάκη οι επιτελείς ενημερώνονταν με κομμένη την ανάσα για την περιπετειώδη καταδίωξη σε ένα σκηνικό που θύμιζε «κυνήγι κακοποιού του κοινού ποινικού δικαίου». «Με οριακές ταχύτητες των περιπολικών στα 180 χιλιόμετρα τον χάναμε» έλεγε χαρακτηριστικά αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. για όσα διαδραματίστηκαν σε περισσότερα από 40 χιλιόμετρα. Οι επιτελείς αναγκάστηκαν να δίνουν συνεχώς εντολή στους οδηγούς των περιπολικών για την ασφάλειά τους. Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Κώστας Τσουβάλας ζήτησε να γίνει λεπτομερής καταγραφή της καταδίωξης, λεπτό προς λεπτό, και ήδη κλήθηκαν να καταθέσουν όλοι οι αστυνομικοί που μετείχαν. Σκοπός είναι να σχηματισθεί νέα δικογραφία, ανεξάρτητη από εκείνη για όσα διαδραματίστηκαν στη Βουλή.