Παραγγελία για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και για το οποίο δεν απαιτείται άρση της βουλευτικής ασυλίας έδωσε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση.

Στην γραπτή παραγγελία του ο κ. Ζαχαρής ζητά να διερευνηθεί η διάπραξη του αδικήματος της εσχάτης προδοσίας από τον Κ. Μπαρμπαρούση και ξεκαθαρίζει ότι για το εν λόγω αδίκημα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τις συνταγματικές διατάξεις δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης.

Αργά το μεσημέρι κυκλοφόρησαν φήμες που η Αστυνομία δεν επιβεβαίωνε, ότισυνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής .

Για περίπου δύο ώρες αστυνομικοί είχαν εντολή από τον φρούραρχο της Βουλής να μην χάσουν από τα μάτια τους τον βουλευτή.

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης αποχώρησε από τη Βουλή, από την πλευρά της Λεωφόρου Αμαλίας με κατεύθυνση τον Εθνικό Κήπο, όπου τον περίμενε το αυτοκίνητό του. Φτάνοντας στο σημείο, τον συνέλαβαν άνδρες της Αντιτρομοκρατικής.

Λίγο αργότερα πάντως ο βουλευτής έκανε «κωλοτούμπα» και με ανακοίνωσή τουυποστηρίζει ότι είναι προσηλωμένος στη συνταγματική νομιμότητα.

Παράλληλα, επιχειρεί να εμφανιστεί ως θύμα, του οποίου οι δηλώσεις παρερμηνεύθηκαν και έτυχαν πολιτικής εκμετάλλευσης…

Βίντεο και πρακτικά

Νωρίτερα, βίντεο με τον βουλευτή της ΧΑ Κ. Μπαρμπαρούση και επικυρωμένα πρακτικά της ομιλίας του στη Βουλή προσκόμισαν στον αντιεισαγγελέα του ΑΠ κ. Ζαχαρή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής του Φώτης Κουβέλης.

Σε δηλώσεις τους κατά την έξοδο τους από τον Άρειο Πάγο καταλόγισαν κακουργηματικές πράξεις στο βουλευτή της ΧΑ επισημαίνοντας ότι ζήτησαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, βάσει του άρθρου 30 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, είχε διαβιβάσει στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίο τα πρακτικά της σημερινής ομιλίας στη Βουλή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση, με την εντολή για διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7» ο κ. Κοντονής δήλωσε πως στο κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής της ΧΑ προς την στρατιωτική ηγεσία να προβεί σε συλλήψεις υπουργών και πολιτειακών παραγόντων υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων των οποίων τον χαρακτηρισμό θα κάνει ο αρμόδιος εισαγγελέας, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν και κακουργηματικά αδικήματα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε ότι σε περίπτωση κακουργήματος προβλέπεται ακόμη και σύλληψη βουλευτή.

Τον διέγραψαν

Στο μεταξύ, εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής τέθηκε ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης με επιστολή του γραμματέα του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, προς τον πρόεδρο της Βουλής.

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, λόγω της δηλώσεως του βουλευτού Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, δηλώσεως η οποία βρίσκεται εκτός γραμμής της ΧΑ, αποφάσισα, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη του συνόλου της ΚΟ του κόμματος το εξής: Ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης τίθεται εκτός ΚΟ του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή» ανεφέρε ο κ. Μιχαλολιάκος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αν δεν τον διέγραφαν η Χρυσή Αυγή κινδύνευε να τεθεί εκτός νόμου.