Κύριε Διευθυντά,

Σχετικά με τη διαλεκτική, η άποψη του γράφοντος για αυτήν διατυπώνεται ως εξής: Διαλεκτική σημαίνει πως αν κάνεις κάτι, τότε θα προκύψει κάτι άλλο, οπότε εγκαταλείπονται προηγούμενες θέσεις και αντιλήψεις σε νέες, και ούτω καθεξής. Σημαντικά γεγονότα της Ιστορίας όπως επεκτατικοί πόλεμοι και εμφύλιοι, το οποιασδήποτε μορφής πολίτευμα, καθώς και πολιτικά συστήματα, ταξικής ή αταξικής συνείδησης, θεωρούνται ασήμαντα σε σύγκριση με τα μεγάλα επιτεύγματα της ανθρώπινης σκέψης, ιδιαίτερα της νευροεπιστήμης και της κβαντικής, από την οποία προέκυψαν νέα δεδομένα σχετικά με την περίφημη εξίσωση που διατύπωσε ο Αϊνστάιν, από την οποία διατύπωση φτάσαμε στο φεγγάρι. Επίσης, η ηλεκτρομαγνητική για την εγκεφαλική λειτουργία και για εκείνη του Σύμπαντος. Και όλα αυτά μέσω της διαλεκτικής ικανότητας, η οποία διαλεκτική αποτελεί καθοριστικό στάδιο της λογικής δημιουργίας. Η διαφορά μεταξύ επιστήμης και διαλεκτικής είναι πως η μεν επιστήμη μάς δίνει αποδείξεις για κάτι που δεν γνωρίζουμε εκ των προτέρων, η δε διαλεκτική βρίσκεται «εν τω γίγνεσθαι» των πραγμάτων και κατ’ επεξήγηση αυτών μέσω αναλυτικής δυνατότητας.

Κωνσταντίνος Παπανδρέου

Φαραί Αχαΐας

Συλλυπητήρια

Κύριε Διευθυντά,

Θέλω να θυμίσω σε όσους το ξεχνούν αλλά και στους νεότερους ότι ο Αρης Ραφτόπουλος ήταν την εποχή του ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ, το οποίο μεγάλωσε και ανδρώθηκε μέσα από την τότε ομάδα του ΑΟ Παγκρατίου στην οποία αγωνίστηκε για περίπου 10 χρόνια. Ο Αρης σαν μέλος του ΑΟ Παγκρατίου ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής Ομάδας, έπαιζε στην πρώτη πεντάδα συναγωνιζόμενος για τη θέση με τεράστιους αθλητές της εποχής, όπως ήταν ο Τάκης Κορωναίος και ο Χρίστος Ιορδανίδης, και δεν ήταν αναπληρωματικός κάποιου…

Για τον θάνατο του αγαπητού φίλου, συμπαίκτη και καλού ανθρώπου Αρη Ραφτόπουλου θέλω να συλλυπηθώ από βάθους καρδιάς τις δυο του κόρες και όλους τους δικούς του ανθρώπους.

Εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Αντώνης Γούναρης,

συμπαίκτης του

Η προσφοράτων «ΝΕΩΝ»

Κύριε Διευθυντά,

Σας συγχαίρω για την προσφορά με τα βιβλία της Πηνελόπης Δέλτα. Είμαι δάσκαλος και θεωρώ ότι αυτά τα βιβλία προσφέρουν πολλά σε οποιονδήποτε αναγνώστη. Υπάρχουν πολλοί ακόμα συγγραφείς που θα μπορούσατε να κάνετε προσφορές, όπως η Ελλη Αλεξίου, η Αλκη Ζέη, η Ζωρζ Σαρή κ.ά.

Σας ευχαριστώ

Δημήτρης Επιτροπάκης

Ιαματικά λουτρά και εισιτήριο

Κύριε Διευθυντά,

Πρόσφατα επισκέφθηκα τα ιαματικά λουτρά της λίμνης Βουλιαγμένης και με πληροφόρησαν ότι από 9-10 ευρώ που ήταν πέρυσι η είσοδος, από φέτος θα είναι 15 ευρώ για όλους, εκτός από όσους προσέλθουν έως τις 9 το πρωί.

Πρόκειται για απαράδεκτη τιμολογιακή πολιτική, αύξηση 50%, η οποία αποκλείει από την πρόσβαση στη λίμνη τον χαμηλοσυνταξιούχο, το άτομο με αρθριτικά, τον εγχειρισμένο με κατάγματα, τα οποία για να επουλωθούν χρειάζονται θερμά ιαματικά λουτρά, και άλλες πολλές κατηγορίες πληθυσμού.

Η δημόσια υγεία δεν είναι ιδιωτικό αγαθό αλλά πρόκειται δημόσιο. Ο καθένας από εμάς θα πρέπει να εργάζεται και για συλλογικά αγαθά και όχι μόνο για στείρο βιοπορισμό με σκοπό το κέρδος, γιατί η στενόμυαλη αυτή πολιτική μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα στο συλλογικό καλό και εν προκειμένω στη δημόσια υγεία. Εχουν δικαιώματα στην υγεία όλοι, και ο μέσος Ελληνας, και ο χαμηλόμισθος και χαμηλοσυνταξιούχος με προβλήματα υγείας, όχι μόνο οι πλούσιοι και οι αλλοδαποί με πολλά λεφτά.

Θα έπρεπε να έχει οριστεί χαμηλότερο εισιτήριο για όλους τους Ελληνες, καθώς και ειδικό τιμολογιακό καθεστώς –πολύ χαμηλότερο εισιτήριο για τους συνταξιούχους, τα ΑΜΕΑ – άτομα με ειδικές ανάγκες, τα άτομα με κατάγματα και τα άτομα με σοβαρά μυοσκελετικά προβλήματα.

Το υπουργείο Τουρισμού να φροντίσει για τη θεσμοθέτηση νομοθεσίας που να υπαγορεύει τιμολογιακά όρια στα spa για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και να μην είναι η Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι, να μην πετάγονται οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και οι Ελληνες γενικότερα έξω από τα ελληνικά spa. Σας υπενθυμίζω ότι οι συντάξεις κόπηκαν και κόβονται κι άλλο 20% από 1/1/2019 και κάποιοι δουλεύουν με σκοπό μόνο το κέρδος.

Η λίμνη άδειασε από συνταξιούχους και από Ελληνες και κολυμπούν αραιά οι αλλοδαποί τουρίστες μόνο.

Ο,τι μπορούμε να κάνουμε για τον συνάνθρωπο, γιατί θα έρθει και η σειρά μας.

Σας ευχαριστώ,

Παναγιώτα Κοριλάκη