Ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος παρίστανε χθες την αθώα περιστερά που δήθεν πλήττεται από «ΤΑ ΝΕΑ», προσθέτοντας σε αυτούς που τον επικρίνουν, δήθεν αδίκως, και αυτή τη στήλη, είναι και ομοφοβικός, και σεξιστής, και χυδαίος. Δεν χρειάζεται πολύ φιλοσοφία για να το αποδείξει κανείς, αρκεί ένα εράνισμα από το πλήθος των απρεπών δημόσιων συμπεριφορών του.

Υπενθυμίζω μόνο τι είχε γράψει στο Τwitter πριν από περίπου εξίμισι χρόνια, κάτω από τη φωτογραφία του μακαρίτη πλέον, τότε υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε και του συζύγου του, Μίχαελ Μροντς: «Υπουργοί και παλικάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια… Θέλει να βάλει και καγγελάριο στην Ελλάδα ο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας που φωτογραφίζεται με τον άντρα του στον γάμο… Γιώργο Τράγκα στους παραδίδω…».

Υπενθυμίζω επίσης τι δήλωνε στην εκπομπή του Star «Στον ενικό», στις 15 Δεκεμβρίου 2015, όταν ετοιμαζόταν το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφύλων. Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο Δήμο Βερύκιο τι θα πράξει σε περίπτωση κατά την οποία ζητήσουν να υπογράψουν σύμφωνο συμβίωσης άτομα του ιδίου φύλου που υπηρετούν στον Στρατό, απάντησε: «Αφήστε τον Στρατό απέξω». Κι όταν ο δημοσιογράφος επιχείρησε να του φέρει ως παράδειγμα τις πρακτικές τού τότε αμερικανού προέδρου Ομπάμα, ο Καμμένος είπε επί λέξει: «Καλά, ο Ομπάμα μπορεί να τους παντρεύει. Από κει και πέρα, αφήστε να σας πω, και στη Γερμανία έχουν αποφασίσει να κάνουν οίκους ανοχής για κτηνοβάτες. Ο άλλος θέλει να πάει με σκύλο, με γάτα, με την καμήλα του… Μπορεί να πάει με καμηλοπάρδαλη, με ό,τι θέλει. Επειδή λοιπόν θέλουν να κάνουν οίκο ανοχής οι Γερμανοί με ζώα, και να πάνε κτηνοβάτες, πρέπει κι εγώ ν’ αποδεχτώ να παντρευτεί ο άλλος καμήλα; Με συγχωρείτε». Ο άνθρωπος που, προφανώς επίτηδες, αφού έχει σώας τας φρένας, συγχέει την ομοφυλοφιλία με την κτηνοβασία, χρησιμοποιεί ως παράδειγμα των ισχυρισμών του μια φήμη του Διαδικτύου, που δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Υπενθυμίζω, τέλος, την εμβληματική φράση του στη Βουλή, τον Ιούνιο του 2015, προς πολιτικούς αντιπάλους του: «Στα τέσσερα εσείς, στα τέσσερα». Τι άραγε δηλοί αυτή η προτροπή; Τι να κάνουν οι αντίπαλοί του στα τέσσερα; Να ψάξουν τη χαμένη τιμή και υπόληψη του Καμμένου;