Το πρώτο του σχετικό πόνημα με τίτλο «Πυρ και μανία: Στον Λευκό Οίκο του Ντόναλντ Τραμπ» (Πατάκης, μτφ. Σώτη Τριανταφύλλου) έχει πουλήσει από τον Ιανουάριο που κυκλοφόρησε, μόνο στην Αμερική, πλέον των δύο εκατομμυρίων αντιτύπων.

Η άνευ προηγουμένου πρόσβαση του στον Λευκό Οίκο, καθώς και οι εκατοντάδες συνεντεύξεις του με πρόσωπα όπως ο Στιβ Μπάνον, επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και αλλοτινός σύμβουλος ασφαλείας του προέδρου των ΗΠΑ, είναι μερικά από τα συστατικά της επιτυχίας του.

Μέχρι και τηλεοπτική συμφωνία έκλεισε μετά από όλα αυτά ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Μάικλ Γουλφ, η οποία μάλιστα λέγεται πως θα του αποφέρει ένα αστρονομικό ποσό. Όπως δε ανακοίνωσε προ ημερών μέσω της ιστοσελίδας «Axios», ήδη ετοιμάζει τη συνέχεια του βιβλίου.

«Είναι άτιτλο, απροσχεδίαστο και αφηρημένο», δήλωσε ο Γουλφ για το περιεχόμενό του. Προφανώς, συνέχισε, «καταπιάνεται με την αμερικανική πολιτική σκηνή της τρέχουσας χρονικής περιόδου», ενώ έχουν ήδη «πέσει» κι οι υπογραφές με τον εκδοτικό οίκο Henry & Holt.

Κρίνοντας από τις αντιδράσεις της όταν κυκλοφόρησε το «Πυρ και μανία», η κυβέρνηση Τραμπ δεν αναμένεται να δεχθεί την συνέχειά του με χαρά. «Πρόκειται για ένα τύπο που επινόησε ένα σωρό ιστορίες ώστε να πουλήσει βιβλία και νομίζω ότι όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι όσα παραθέτει, απλώς δεν βγάζουν νόημα», είχε σχολιάσει η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς.

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ είχε χαρακτηρίσει το βιβλίο «γεμάτο ψέματα, παραποιήσεις και πηγές που δεν υφίστανται». Κανένα όμως από τα πρόσωπα που εμφανίζονται στις σελίδες του, δεν διέψευσε το περιεχόμενό του.

«Δεν αρνούμαι τίποτα από όσα περιλαμβάνει», είχε πει ερωτώμενος σχετικά ο Στιβ Μπάνον. «Το βιβλίο είναι αυτό που είναι. Οι αναγνώστες είναι ικανοί να κρίνουν τι διαβάζουν».