Στην ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής, που εξέδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης για τους ενοικιαστές δύο υπαίθριων αναψυκτηρίων στις παραλίες των Αγίων Αποστόλων και της Χρυσής Ακτής, προχώρησε τη Δευτέρα ο δήμος Χανίων, λόγω μη ενδεδειγμένης λειτουργίας.

Τα δύο αναψυκτήρια σφραγίστηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού και εκπροσώπων της αστυνομίας και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας.

«Ως δήμος, χρησιμοποιούμε όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτουμε για την επικράτηση της νομιμότητας και τη διασφάλιση των εσόδων του δήμου Χανίων» δήλωσε ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας και επεσήμανε ότι το θέμα της διοικητικής αποβολής τέθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης, που ενέκρινε με τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρατάξεων την ενεργοποίηση του σχετικού πρωτοκόλλου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, θα ακολουθήσουν όλες οι προβλεπόμενες εκ του νόμου ενέργειες για την επαναλειτουργία των δύο αναψυκτηρίων, ενώ την Τρίτη, μετά την εκδίκαση της προσφυγής ενώπιον της επιτροπής, του άρθρου 152, θα γίνει γνωστό ποιες διαδικασίες θα ακολουθηθούν.