Αστυνομικές περιπολίες με… ορθοπεταλιές ξεκινούν στα Τρίκαλα. Σε μια πόλη, όπου κυκλοφορούν 40.000 ποδήλατα, με αναλογία ένα ποδήλατο προς δύο πολίτες – η μεγαλύτερη στην Ελλάδα – η ΕΛ.ΑΣ αποφάσισε να υιοθετήσει το παράδειγμα της τοπικής δημοτικής αστυνομίας και να συστήσει ομάδες αστυνομικών με ποδήλατα.

Κάθε ομάδα «Εμφανούς Αστυνόμευσης με ποδήλατα» θα αποτελείται από τέσσερις εκπαιδευμένους αστυνομικούς, οι οποίοι θα γνωρίζουν ξένες γλώσσες και οι οποίοι κατά την διάρκεια της 6ωρης βάρδιάς τους θα καλύπτουν τις ανάγκες της προστασίας και της παροχής συνδρομής στους πολίτες με το πλέον γρήγορο μεταφορικό μέσο σε μια επίπεδη πόλη. Όπως ανέφερε, κατά την παρουσίαση της νέας πρωτότυπης υπηρεσίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Τρικάλων κ. Γ. Σπηλιόπουλος, τα ποδήλατα θα ειναι πλήρως εξοπλισμένα και επειδή κινούνται εύκολα οι αστυνομικοί φτάνουν γρήγορα στον τόπο όπου προκύπτει ανάγκη και κύρια ακτίνα δράσης τους το κέντρο της πόλης.

Ο κ. Σπηλιόπουλος τόνισε ότι η δράση εντάσσεται στον γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ ενώ οι επαφές με την Δημοτική Αρχή Τρικκαίων είχαν ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο. Κατά την διάρκεια της παρουσίασης στο Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα λειτούργησε έκθεση ζωγραφικής και σκίτσων από μαθητές, καθώς η ΕΛΑΣ είχε απευθυνθεί σε σχολεία για να ενημερώσει σχετικά με το θέμα.