Στην καρδιά των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπαίνουμε από σήμερα με την εξέταση των υποψηφίων για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ στα μαθήματα Προσανατολισμού ανάλογα με τις σπουδές που έχουν επιλέξει. Υπενθυμίζεται ότι 104.040 φέτος υποψήφιοι διεκδικούν 74.692 θέσεις στα ανώτατα ιδρύματα. Από σήμερα και μέχρι τις 19 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε μαθήματα Προσανατολισμού.

Σήμερα οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, ενώ οι υποψήφιοι των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στα Μαθηματικά.

Στις 13 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν ανάλογα με την κατεύθυνση που έχουν επιλέξει σε ένα από τα μαθήματα: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Στις 15 Ιουνίου θα εξεταστούν στα Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), στη Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) ή τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι Εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιουνίου με το μάθημα της Βιολογίας (Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού).

Οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων το Σάββατο 9 του μήνα διαγωνίστηκαν στα Μαθηματικά σε θέματα που χαρακτηρίστηκαν από την Ομοσπονδία Φροντιστών Ελλάδος ως κλιμακούμενης δυσκολίας τα οποία κάλυπταν όλη την ύλη που έχουν διδαχθεί οι υποψήφιοι.

Αύριο οι Εξετάσεις στα ΕΠΑΛ συνεχίζονται με μαθήματα ειδικότητας. Πάντως, αύριο στο μάθημα «Ιστορία των Τεχνών – Εργα και δημιουργοί» εξετάζονται οι μαθητές/-τριες της Δ’ τάξης Εσπερινών ΕΠΑΛ σχολικού έτους 2017-2018 και οι απόφοιτοι/-ες της Δ’ τάξης Εσπερινών ΕΠΑΛ παρελθόντων ετών που διεκδικούν το ειδικό ποσοστό 1% επιπλέον των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (μόνο για τα ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ΑΣΤΕ, ΑΕΝ).

Αντίστοιχα, την Πέμπτη 14 του μήνα στο ίδιο μάθημα εξετάζονται οι μαθητές/-τριες της Γ’ τάξης των Αυτοτελών Ειδικών Τμημάτων και των Τμημάτων Συνδιδασκαλίας Ημερήσιων ΕΠΑΛ του έτους 2017-2018 στα ίδια θέματα με το μάθημα «Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης» στο οποίο εξετάζονται οι υποψήφιοι των ημερησίων ΕΠΑΛ. Για τα Επαγγελματικά Λύκεια οι Εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 21 του μήνα. Οι Εξετάσεις στα Ειδικά Μαθήματα θα γίνουν μεταξύ 22-30 Ιουνίου.

Οπως κάθε χρόνο, τα βαθμολογικά αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων αναμένονται στα τέλη Ιουνίου ή τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου και οι βάσεις εισαγωγής στα ανώτατα ιδρύματα το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.