Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η Ρωσία θα έπρεπε να συμμετέχει στη σύνοδο G7 λίγο πριν αναχωρήσει για τον Καναδά προκειμένου να συμμετάσχει στην τριήμερη διάσκεψη.

Συγκεκριμένα ο Ντ. Τραμπ κάλεσε τους ομολόγους του της Ομάδας των Επτά να εξετάσουν την επανένταξη της Ρωσίας στην ομάδα.

«Έδιωξαν τη Ρωσία, πρέπει να επανεντάξουν τη Ρωσία. Επειδή πρέπει να έχουμε τη Ρωσία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι υπόλοιποι ηγέτες της G7 αναμένεται να συγκρουστούν με τον Τραμπ όταν τον πιέσουν να άρει τις κυρώσεις στον χάλυβα και στο αλουμίνιο οι οποίες φοβούνται ότι θα οδηγήσουν σε εμπορικό πόλεμο.

Ο Τραμπ αναμένεται να αναχωρήσει νωρίς το πρωί του Σαββάτου για τη Σιγκαπούρη προκειμένου να ετοιμαστεί για μια σύνοδο κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν την Τρίτη, 12 Ιουνίου.

Πεσκόφ: Δίνουμε έμφαση σε άλλες συναντήσεις

«Η Ρωσία επικεντρώνει την προσοχή της σε μεγάλο βαθμό σε άλλες συναντήσεις παρά στη σύνοδο G7» δήλωσε από τη μεριά του ο εκπρόσωπος τύπου του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τη δήλωση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Σημειώνεται ότιη Ρωσία αποκλείστηκε από την Ομάδα των Οκτώ (G8) μετά την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας. Έτσι η Ομάδα των Οκτώ έγινε και πάλι Ομάδα των Επτά.