Η Νότια Κορέα είναι η ομάδα που συμπληρώνει τον 6ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μπαίνοντας στην τελική φάση με τον τίτλο του αουτσάιντερ. Οι Κορεάτες έχουν σύνολο δουλεμένο και έμπειρο, στο οποίο ωστόσο υπάρχει ένα μεγάλο αστέρι που κάνει τη διαφορά.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον Σον Χέουνγκ Μιν. Ο άσος της Τότεναμ προέρχεται από μια υπέροχη σεζόν στην Αγγλία με τους Πετεινούς και είναι ο παίκτης στον οποίο έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες τους οι Κορεάτες. Πρόκειται για έναν χαρισματικό άσο με εξαιρετική τεχνική, που σίγουρα μπορεί να κάνει τη διαφορά για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Ο Σον έκλεισε τη φετινή σεζόν με την Τότεναμ καταγράφοντας συνολικά 58 συμμετοχές, 18 γκολ και 11 ασίστ! Αποτελώντας βασικό γρανάζι της αγγλικής ομάδας, η οποία πάλεψε για το πρωτάθλημα μέχρι εκεί που της επέτρεψε η Σίτι να το διεκδικήσει.

Πλέον, ο Σον δείχνει έτοιμος για τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Που δεν είναι άλλη από το να οδηγήσει τη Νότια Κορέα στην επόμενη φάση. Περνώντας από τον όμιλο και αφήνοντας εκτός κάποια εκ των Γερμανίας, Σουηδίας, Μεξικού. Μια αποστολή σίγουρα δύσκολη, που όμως οι Κορεάτες πιστεύουν ότι μπορεί να στεφθεί με επιτυχία.

Αυτός είναι ο στόχος τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στο οποίο δεν πηγαίνουν για την… εμπειρία. Ολο το παιχνίδι τους έχει στηθεί πάνω στον Σον, που αναμένεται να έχει ελεύθερο ρόλο κοντά στη γραμμή κρούσης. Αναλαμβάνοντας παράλληλα την οργάνωση του παιχνιδιού αφού τα πάντα περνούν από τα πόδια του.

Απογείωση

Ο 26χρονος άσος βρίσκεται στο καλύτερο φεγγάρι της καριέρας του και επιθυμεί το Μουντιάλ να αποτελέσει το σημείο της απογείωσης για τον ίδιο. Εχοντας στην πλάτη του μια φανταστική σεζόν, την οποία θέλει να συνεχίσει στα γήπεδα της Ρωσίας. Παίρνοντας από το χέρι την Κορέα και οδηγώντας την όσο πιο μακριά γίνεται.

Στο πλευρό του Σον αναμένεται να είναι ο ταχύτατος Σέολ που συνήθως αγωνίζεται δεξιά, καθώς και άλλες σημαντικές μονάδες, όπως ο επιθετικός Τσαν αλλά και ο μέσος Γιονγκ. Παίκτες-κλειδιά για τους Κορεάτες, οι οποίοι έχουν μια ομάδα που σκάει τον αντίπαλο στο τρέξιμο και μπορεί να κάνει τη ζημιά αν κάποιος την υποτιμήσει. Στοιχείο που θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι υπόλοιπες τρεις ομάδες του ομίλου.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Σιν Τάε Γιονγκ

Φρέσκος αλλά με χρήσιμες εμπειρίες

Ο Σιν Τάε Γιονγκ είναι «φρέσκος» στον πάγκο της Νότιας Κορέας, καθώς ανέλαβε τις τύχες της μόλις το 2017 αντικαθιστώντας τον Ούλις Στίλικε. Κατά το παρελθόν ο Γιονγκ είχε θητεύσει και στην U20 των Κορεατών, αποκτώντας τις εμπειρίες που χρειαζόταν για το επόμενο βήμα.

Ο Γιονγκ συνηθίζει να παρατάσσει μια ομάδα με τις γραμμές κοντά, δίνοντας ελευθερία κινήσεων μόνο στον Σον, ο οποίος συνήθως κινείται μεταξύ κέντρου και επίθεσης σ’ αυτό το 4-4-1-1 που εφαρμόζει στα περισσότερα παιχνίδια ο τεχνικός της Νότιας Κορέας – και το οποίο σπάνια θα δούμε να αλλάζει.