Και Τζιοβάνι, και Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, και ένα ακόμη ιστορικό πάρτι της Capital για τα Ποσειδώνια σε φόντο ερυθρόλευκο. Αστέρια του παρελθόντος αλλά και του μέλλοντος βρέθηκαν το βράδυ της Τρίτης στο Island, στο λαμπερό πάρτι της εταιρείας του Βαγγέλη Μαρινάκη, για τη μεγάλη γιορτή της ναυτιλίας. Ηταν εκεί, λοιπόν, ο Τζιοβάνι που αυτές τις ημέρες βρίσκεται στη χώρα μας, ήταν εκεί και η πρώτη μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού για τον Ολυμπιακό. Οπως βεβαίως το «παρών» έδωσε και ο Πέδρο Μαρτίνς, ο νέος τεχνικός των Ερυθρολεύκων. Φυσικά στο πάρτι ήταν και ο Κριστιάν Καρεμπέ με τον Φρανσουά Μοντεστό, αλλά και ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Εννοείται πως η συνάντηση Καρεμπέ και Τζιοβάνι, χρόνια μετά την κοινή παρουσία τους στα ερυθρόλευκα, έκλεψε την παράσταση. Πάρα πολλές φωτογραφίες στα social media με τους δύο μεγάλους άσους του σχετικά πρόσφατου παρελθόντος να ποζάρουν χαμογελαστοί.

Προδιαγεγραμμένο τέλος

Από τη στιγμή που η ΑΕΚ έκλεισε τον τερματοφύλακα Μάκη Γιαννίκογλου προκειμένου να πλαισιώσει τους Βασίλη Μπάρκα και Παναγιώτη Τσιντώτα, ήταν προδιαγεγραμμένη, εκτιμώ, η λήξη της συνεργασίας με τον Παναγιώτη Ντούνη.

Ο ηλικίας 21 ετών τερματοφύλακας ενημερώθηκε εν τέλει από τον τεχνικό διευθυντή Νίκο Λυμπερόπουλο ότι δεν βρίσκεται στο κάδρο για τη νέα σεζόν. Κάπως έτσι έκλεισε ο κύκλος ενός ποδοσφαιριστή που ξεπήδησε από τα σπλάγχνα της ΑΕΚ και συμμετείχε στο restart από την Γ’ Εθνική, χωρίς όμως να βρει τον δρόμο προς την καθιέρωση. Δεν τον πήραν βέβαια τα χρόνια (γεννηθείς 29 Μαρτίου 1997), ωστόσο βούτηξε στη ναφθαλίνη. Είχε αγωνιστεί σε τέσσερις αγώνες στην τρίτη κατηγορία το 2013-14 και σε έναν στα πλέι οφ της Φούτμπολ Λιγκ τον Ιούνιο του 2015. Πριν από τρία χρόνια δηλαδή. Εκτοτε, εμφανίστηκε σε επίσημο παιχνίδι μόνο το 2016-17 που ήταν δανεικός στην Καλλιθέα (πέντε συμμετοχές στο πρωτάθλημα, τρεις στο Κύπελλο).

Με το Νο 5

Διέρρευσε ο αριθμός της φανέλας που θα φορά ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στην Αρσεναλ. Ως γνωστόν και σύμφωνα με όσα λένε στην Αγγλία, η μετακίνηση του υπαρχηγού της εθνικής μας ομάδας στο Λονδίνο είναι κλεισμένη και θα φορά το Νο 5.
Πρώτα στη Φούτμπολ Λιγκ, μετά στην ΑΕΚ

Πριν προκύψει το deal με την ΑΕΚ η Capelli Sports είχε διεισδύσει στην ελληνική αγορά μέσω της Φούτμπολ Λιγκ! Οι μάχες στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας τη σεζόν 2017-18 εκτυλίχθηκαν με τις μπάλες της αμερικάνικης εταιρείας. Η Capelli όμως έχει δώσει ήδη και δείγματα γραφής στον τομέα της ένδυσης, καθώς ήταν προμηθευτής αθλητικού υλικού της Παναχαϊκής. Δηλαδή, ο πρώην κιτρινόμαυρος Κώστας Κατσουράνης είχε συμφωνήσει με την εταιρεία που θα ντύνει στο εξής την ΑΕΚ πριν από την Ενωση!

Βέβαια, τα οικονομικά μεγέθη είναι διαφορετικά. Γιατί δεν θα μπορούσε, θεωρώ, η Ενωση να αφήσει κοτζάμ NIKE, ένα παγκόσμιο brand name, για να συνεργαστεί με μία φιλόδοξη και ανερχόμενη εταιρεία αν δεν εξασφάλιζε ένα πιο επικερδές συμβόλαιο. Είναι και θέμα επικοινωνιακού πρεστίζ. Για να μην πω και ζήτημα γουριού (μετράει νομίζω στον αθλητισμό) από τη στιγμή που η ομάδα με τη NIKE επέστρεψε στη Σούπερ Λιγκ και κατέκτησε πρώτα Κύπελλο και μετά Πρωτάθλημα. Οπότε το αντίβαρο που πλασάρεται προς τα έξω για την απόφαση αλλαγής είναι το οικονομικό όφελος. Ε, δεν είναι και ασήμαντη παράμετρος… Τη ΝΙΚΕ πάντως δεν την αποκήρυξε η ΑΕΚ. Μετ’ ευχαριστιών ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας τους. Αν είπαν και «εις το επανιδείν» δεν το ‘χω τσεκάρει…

Χλωμή η επάνοδος

Δεν υπάρχει, μου λένε οι γνωρίζοντες, θέμα Πιλάβιου στον Παναθηναϊκό. Για το άμεσο μέλλον τουλάχιστον. Κατ’ αρχάς για τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ υπάρχει η εκκρεμότητα με την Κάρτα Υγείας. Με την έκδοση της απόφασης να υπολογίζεται για το φθινόπωρο. Από κει και πέρα, ασφαλώς θα πρέπει να υπάρξει κάτι το επίσημο και όχι διερευνητικές κρούσεις μέσω τρίτων.

Εκρηξη στο χάντμπολ

Το χάντμπολ είναι δυναμικό άθλημα με πολλές επαφές και κάποιες φορές οι παίκτες ξεφεύγουν. Ετσι, παραλίγο να τιναχθεί στον αέρα το χθεσινό, ακριβώς ελάχιστα πριν από το φινάλε, όταν ο Χαράλαμπος Βαμβακάς της ΑΕΚ, ενώ μείωσε στα τελευταία δευτερόλεπτα στο γκολ, αλλά τίποτα δεν έδειχνε ότι μπορεί το ματς να γυρίσει, έκανε ένα σκληρό φάουλ και ύστερα ζήτησε και τα ρέστα από τον Πέτρο Κανδύλα, τον οποίο απώθησε. Εκεί, προέκυψε γενική σύρραξη και έπεσαν και ψιλές μεταξύ των παικτών, αλλά ευτυχώς με την επέμβαση όσων είχαν κρύο αίμα το συμβάν έληξε γρήγορα.

Θα αλλάξει, ξανά, στέγη;

Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο περί ενδιαφέροντος της Γαλατά για την απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου. Και μάλιστα τα σχετικά σενάρια θέλουν τη διοίκηση της Μαρσέιγ να μην είναι αντίθετη στην πώληση του παίκτη. Δεν χωρά αμφιβολία πως η ομάδα της Κωνσταντινούπολης είναι σε θέση να προσφέρει ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο στον Μητρο-γκολ και να δελεάσει έτσι τον έλληνα στράικερ. Μου λένε, πάντως, ότι υπάρχει ενδιαφέρον, έντονο μάλιστα, και από άλλη ομάδα για τον διεθνή επιθετικό. Αυτήν τη στιγμή όλα είναι ανοιχτά για το μέλλον του Μήτρογλου, ο οποίος έκανε καλές εμφανίσεις στο δεύτερο μισό της σεζόν με τη φανέλα της γαλλικής ομάδας. Και φυσικά βρήκε αρκετές φορές τα δίχτυα.

Καταραμένα δίχτυα

Το κάτωθι έχει ενδιαφέρον και το μοιράζομαι μαζί σας: ένα από τα δίχτυα που χρησιμοποιήθηκαν στον ημιτελικό της Βραζιλίας με τη Γερμανία το 2014, εκεί που η Σελεσάο συνετρίβη με 7-1, αναμένεται να κοπεί σε 8.150 κομμάτια και καθένα απ’ αυτά θα πουληθεί προς 71 ευρώ για να θυμίζει το σκορ. Τα περίπου 500.000 ευρώ που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν σε φιλανθρωπίες.

Στα βήματα του Δία

Aπό την… εξωτική Σιβηρία μέχρι τις κορφές του Ψηλορείτη η απόσταση δεν είναι δα και μικρή, αλλά με τη φόρα που είχε πάρει ο Ντμίτρι Ουσάροφ (φωτογραφία) θα μπορούσε να τη διανύσει αλέ ρετούρ και χωρίς στάση!

Ο ρώσος δρομέας τήρησε το μότο του διεθνούς αγώνα Psiloritis Race που διεξήχθη για ένατη συνεχή χρονιά στο Ρέθυμνο και έτρεξε στα βήματα του Δία. Ο Ουσάροφ διήνυσε την απόσταση σε τέσσερις ώρες και ένα λεπτό, ενώ πίσω του τερμάτισαν ο Αυγουστίνος Πασχαλίδης, ο Μανώλης Λουκάκης και ο Δημήτρης Λαχνιδάκης.

Την ίδια στιγμή, με την απαραίτητη καθυστέρηση, το λεγόμενο ασθενές φύλο αποδεικνυόταν εξίσου ισχυρό και δεν… κώλωνε, με πρώτη και καλύτερη την Αρετή Αγγελή.