Στα…μαχαίρια για ένα δρόμο βρίσκονται οι δήμοι Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης. Το τελευταίο περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης, όταν και ξεκίνησαν εργασίας ασφαλτόστρωσης στο τελευταίο εκκρεμές (από την άποψη της οδοποιίας) κομμάτι της οδού Γούναρη – από τη διασταύρωση με την Παπανδρέου μέχρι εκείνη με την Κύπρου, στο πλαίσιο εκτεταμένου προγράμματος ασφαλτόστρωσης των δρόμων της πόλης της Γλυφάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Γλυφάδας, αφού ολοκληρώθηκαν, όπως ήταν απαραίτητο, πρώτα τα αντιπλημμυρικά έργα στο συγκεκριμένο κομμάτι της Γούναρη, ο δήμος ξεκίνησε την καινούρια ασφαλτόστρωση στο σύνολο του οδοστρώματος, με όλες τις νόμιμες άδειες και με γνώμονα πάντα την ασφάλεια πεζών και οδηγών. Ωστόσο, ακολούθησε ένα – όπως το αποκαλεί – εξόχως προβληματικό για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα περιστατικό. «Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης ήρθε αργά τη νύχτα στη Γούναρη για να σταματήσει το έργο, επειδή, όπως υποστήριζε, ο μισός δρόμος του ανήκει. Συνοδεία δύο αντιδημάρχων του, ο κ. Κωνσταντάτος κάλεσε την Αστυνομία, φωνασκούσε επί ώρα και έφτασε να απειλήσει τα συνεργεία, που είχαν ξεκινήσει το φρεζάρισμα, με αυτόφωρο. Η παρεμπόδιση των εργασιών στο σύνολο του οδοστρώματος κατεγράφη από την Τροχαία και από την Αστυνομία που προσήλθαν στο σημείο και διαπίστωσαν προφανώς ότι υπήρχαν όλες οι νόμιμες άδειες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του δήμου Γλυφάδας και προκειμένου να πέσουν οι τόνοι και να μην κλιμακωθεί η ένταση μεταξύ δύο γειτονικών δήμων αποφασίστηκε η ασφαλτόστρωση της Γούναρη (από το ύψος της Παπανδρέου μέχρι την Κύπρου) να συνεχιστεί από το δήμο Γλυφάδας στο μισό του δρόμου μόνο. «Είναι προφανές ότι ο δήμος Γλυφάδας δεν επιδιώκει καμία απολύτως αντιδικία με κανέναν άλλο Δήμο, πόσο μάλλον με το γειτονικό του. Είναι επίσης προφανές ότι ο Δήμος Γλυφάδας είναι διατεθειμένος να συνεχίσει, με ίδιες δαπάνες, ολόκληρο το έργο, για να μην παρουσιάζει ο δρόμος αυτό το αστείο θέαμα, αλλά και για να διασφαλίζεται η ασφάλεια πεζών και οδηγών. Αρκεί, φυσικά, να εκλείψουν οι εντάσεις και οι απειλές. Πρόσφατα, ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης πήγε με το Δήμο Αλίμου στα δικαστήρια για θέματα ορίων. Από ό,τι φαίνεται και ο Δήμος Γλυφάδας, δυστυχώς, θα οδηγηθεί στα δικαστήρια με το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης πάλι για θέματα ορίων. Ελπίδα όλων είναι να πρυτανεύσει σύντομα η λογική και η σύνεση και το χτεσινό περιστατικό να αποδειχθεί απλώς μία ατυχής στιγμή».