Πριν από λίγες ημέρες άγνωστοι έριξαν τριάντα μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη, επαναφέροντας στο προσκήνιο το ζήτημα ασφάλειας των αστυνομικών. Χθες μια ομάδα αναρχικών ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που προκάλεσε φθορές στην κλούβα της Αστυνομίας τονίζοντας πως οι «ένοπλοι φρουροί» είναι ο στόχος τους και ότι θέλουν να τους κάψουν. Για την ακρίβεια, στο κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδααντιεξουσιατικού χώρου αναφέρθηκε με σαφήνεια η πρόθεσή τους να συγκροτήσουν αυτοοργανωμένες ομάδες, να περάσουν στη δράση και να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα: «Επιλέγουμε να κοιτάξουμε τον πραγματικό εχθρό κατάματα, να κοιτάξουμε τους ένοπλους φρουρούς του στα μάτια και να τους κάψουμε. Γι’ αυτόν τον λόγο στις 2/6 επιτεθήκαμε σε κλούβα της Αστυνομίας που μετέφερε τα σκουπίδια των ΜΑΤ» σημειώνουν. Οσο για το βασικό επιχείρημά τους που νομιμοποιεί (στα μάτια τους) την τυφλή βία; «Οι μπάτσοι δεν είναι ο «σάκοςτου μποξ» όπως διατείνονται οι ίδιοι κλαψουρίζοντας. είναι στόχος. Είναι στόχος λόγω του ρόλου που έχουν επιλέξει να αναλάβουν στην κοινωνική ζωή» προσθέτουν.

Αμέσως μετά την ανάληψη της ευθύνης της επίθεσης από την ομάδα αναρχικών, η ΠΟΑΣΥ αποφάσισε τη σύγκληση σύσκεψης στα γραφεία της, προσκαλώντας τόσο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη όσο και τα κόμματα «να αναλάβουν τις ευθύνες τους» προκειμένου να βρεθεί μια λύση από κοινού έτσι ώστε να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των ενστόλων και να ξεπεραστεί η ανοχή στη δράση αναρχικών ομάδων.

Αξιον αναφοράς είναι πως οι «εξεγερμένοι», όπως υπέγραψαν το απειλητικό τους ανακοινωθέν, αφιέρωσαν την επίθεση στους «πολιτικούς κρατουμένους», υποστηρίζοντας πως μέσα σε αυτή την πραγματικότητα επιλέγουν να οργανωθούν σε οριζόντιες ομάδες και να περάσουν στην πράξη για να πραγματώσουν το όνειρο της αναρχίας και να απελευθερώσουν τον χώρο και τον χρόνο που τους ανήκει.

Η ΠΟΑΣΥ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ. Η ΠΟΑΣΥ από τη μεριά της διασαφήνισε στη δική της ανακοίνωση πως «διακαής πόθος όλων των αστυνομικών είναι η συμβολή των συμμετασχόντων στην ευόδωση της πρωτοβουλίας μας, με τη βεβαιότητα ότι τόσο η αστυνομική οικογένεια όσο και η ελληνική κοινωνία, στο σύνολό της, αγωνιούν και προσβλέπουν στον συνδικαλιστικό μας αγώνα για μια αποτελεσματική Ελληνική Αστυνομία με κοινωνικό πρόσημο, χωρίς φοβικά σύνδρομα ή και ενοχές του παρελθόντος».

Η ύπαρξη αναρχικών ομάδων είναι γεγονός. Οπως και το ότι η ζωή των αστυνομικών απειλείται. «Οι δολοφονικές διαθέσεις των άγνωστων δραστών δεν αμφισβητούνται από κανέναν και άρα το γεγονός ότι δεν έχουμε θύματα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μας οδηγεί στον εφησυχασμό και στην απραξία. Επειδή όμως διαπιστώνουμε ότι από πλευράς πολιτείας, πέρα από τις καθημερινές, πλέον, δημόσιες αοριστολογίες και αντιπαραθέσεις, δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση για την αντιμετώπιση αυτής της συγκεκριμένης και χρονίζουσας μορφής εγκληματικής δράσης, ως Ομοσπονδία αναλάβαμε την πρωτοβουλία να συγκαλέσουμε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία μας» αναγράφεται στην ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ.

Στη συνάντηση λοιπόν που έχει προγραμματιστεί για την 14η Ιουνίου 2018, ώρα 11.00, με στόχο τη λήψη μιας απόφασης αντιμετώπισης των επιθέσεων των κουκουλοφόρων με μολότοφ, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Νικόλαος Τόσκας, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβαλάς, τα πολιτικά λόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, Το Ποτάμι, Ενωση Κεντρώων), η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης.