Μπορεί στα μεταγραφικά της ΑΕΚ να φαίνεται πως δεν υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα, όμως η αλήθεια είναι διαφορετική. Στην Ενωση προχωρούν για να υλοποιήσουν, και μάλιστα σύντομα, τα «θέλω» του Μαρίνου Ουζουνίδη, τα οποία είναι συγκεκριμένα. Με στόχο οι παίκτες που επιθυμεί να έχει στη διάθεσή του ο νέος προπονητής να έχουν ενταχθεί στην ομάδα πριν από την έναρξη του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Ο Ουζουνίδης έχει ζητήσει σε πρώτη φάση έναν ακραίο και έναν φορ με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Εχοντας αξιολογήσει το υπάρχον υλικό και εντοπίζοντας τις αδυναμίες που χρήζουν… κάλυψης.

Για τον εξτρέμ ο έλληνας τεχνικός ήταν ξεκάθαρος, σημειώνοντας πως η ΑΕΚ έχει ανάγκη από έναν παίκτη με ταχύτητα και ικανότητα τόσο στη δημιουργία όσο και στο σκοράρισμα. Εναν ποδοσφαιριστή δηλαδή που δεν θα αγωνίζεται κατά βάση στη γραμμή, αλλά θα μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα στο γήπεδο.

Ως τέτοιες περιπτώσεις λογίζονται οι Ματσίς και Λεστιέν που έχουν προταθεί και εξετάζονται από την ΑΕΚ, όμως δεν είναι οι μοναδικοί. Η Ενωση έχει στην ατζέντα της και μια – δυο λύσεις ακόμα που επίσης απασχολούν, προχωρώντας με στόχο να κλείσει κάποια εξ αυτών άμεσα. Αφού για τη συγκεκριμένη προσθήκη υπάρχει… βιασύνη. Μιας και από το υπάρχον υλικό ο Ουζουνίδης υπολογίζει ως εξτρέμ μονάχα τον Χρήστο Αλμπάνη.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον επιθετικό τώρα, ο τεχνικός του Δικεφάλου επιθυμεί την απόκτηση ενός σέντερ φορ με τα χαρακτηριστικά του Αραούχο. Εναν παίκτη κινητικό με ικανότητα στο «ένας με έναν», που θα μπορεί με την ποιότητά του να δίνει λύσεις απέναντι στις κλειστές άμυνες.

Από τη στιγμή που το θέμα του αργεντινού άσου μοιάζει να δυσκολεύει αρκετά, η ΑΕΚ στρέφει αλλού το ενδιαφέρον της. Καθώς χρονικά περιθώρια για μεγάλη καθυστέρηση δεν υπάρχουν. Από την Ισπανία εμφανίζονται βέβαιοι πως ο Αραούχο θα συνεχίσει στη Λας Πάλμας, με το μοναδικό σενάριο που θα μπορούσε να τον απομακρύνει από τα Κανάρια Νησιά να είναι μια… τρελή πρόταση από το εξωτερικό. Που η ΑΕΚ ξεκάθαρα δεν μπορεί να κάνει.

Ως εκ τούτου, το θέμα του Τσίνο μένει πίσω για την Ενωση, που έχει ήδη ενεργοποιηθεί για την εύρεση του αντικαταστάτη του. «Τσεκάροντας» παίκτες και από τη Λατινική Αμερική, τα χαρακτηριστικά των οποίων μοιάζουν αρκετά με εκείνα του Αραούχο.

Επαφές με Ουντινέζε

Η παραμονή του Παναγιώτη Κονέ στο ρόστερ και τη νέα σεζόν είναι μία από τις υποθέσεις που «τρέχει» το τελευταίο διάστημα η ΑΕΚ, καθώς αποτελεί κοινή απόφαση διοίκησης και προπονητή ο έμπειρος μέσος να συνεχίσει στην ομάδα. Ωστόσο, η εν λόγω υπόθεση δεν είναι και τόσο απλή, μιας και ο Κονέ δεσμεύεται με συμβόλαιο από την Ουντινέζε.

Ο παίκτης έχει μεταφέρει στην ιταλική ομάδα πως επιθυμεί να παραμείνει στην ΑΕΚ και οι τρεις πλευρές έχουν ανοίξει έναν κύκλο συζητήσεων προκειμένου να βρεθεί η λύση. Κάτι που προς το παρόν δείχνει να έχει δρόμο, μιας και ακόμα κι αν ο Κονέ μείνει ελεύθερος από την Ουντινέζε, θα πρέπει να συμφωνήσει με την Ενωση για νέο συμβόλαιο. Θέμα που επίσης είναι ανοικτό.

Πάντως, από τις εξελίξεις με την υπόθεση Κονέ θα κριθούν πολλά και σε ό,τι έχει να κάνει με τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, αφού αν το όλο ζήτημα πάρει αρνητική τροπή, τότε είναι πιθανό η ΑΕΚ να αναζητήσει στην αγορά πέρα από κόφτη και ένα 8άρι.