Τώρα που κάθομαι και σκέφτομαι το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης και τι μπορεί να προκύψει σε βάθος χρόνου, η απορία μου είναι η εξής: αν διεξαχθεί πρωτάθλημα με συνολικά 20 ομάδες, ποιος θα είναι ο αριθμός των διαιτητών που πρέπει να μπουν στην κατηγορία; Το αναλογίζομαι καθόσον την περασμένη σεζόν η λίστα περιλάμβανε 24 ονόματα. Πάει να πει ότι αν έχουμε αύξηση ομάδων και άρα δύο παιχνίδια παραπάνω κάθε εβδομάδα, ο αριθμός πρέπει να αυξηθεί θεαματικά. «Μάλλον θα χρειαστούν κοντά στους 30 διαιτητές» μου ανέφερε χαρακτηριστικά άνθρωπος μέσα στη διαιτησία που γνωρίζει άριστα την κατάσταση. Εδώ, το ζήτημα που προκύπτει έχει να κάνει με τις καρατομήσεις που ετοιμάζονται. Αν, δηλαδή, φαγωθούν ηχηρά ή λιγότερο ηχηρά ονόματα, αν πάνε σπίτια τους αρκετοί ρέφερι, πώς θα αντικατασταθούν; Υπάρχει, άραγε, ταλέντο στις παρακάτω κατηγορίες ή μήπως τελικά θα έχουμε πρωτάθλημα με έλληνες και ταυτόχρονα με ξένους διαιτητές; Είναι ένα θέμα που μέχρι τώρα λίγοι το έχουν αντιληφθεί.

Χρωστούμενα

Μια που έπιασα τα διαιτητικά, χρειάζεται να πω και το ακόλουθο: δεν υπάρχει επί του παρόντος κάποια ενημέρωση σχετικά με τους διαιτητές που θα φύγουν από τους πίνακες. Ούτε για το πότε θα κληθούν να περάσουν τεστ. Αυτό συνήθως γίνεται πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Θα έλεγα δε ότι δεν έχουν πληροφόρηση ούτε για κάτι άλλο, πολύ σημαντικότερο για τους ίδιους: δεν γνωρίζουν τη χρονική στιγμή που θα εξοφληθούν. Γιατί τους χρωστούν όλο τον δεύτερο γύρο!

Ο Γιόχανσον αντί του Πρσιτς

Η Ρεν ανακοίνωσε χθες την απόκτηση του Γιάκομπ Γιόχανσον. Ηρθε δηλαδή η επίσημη ενημέρωση, γιατί όσοι διαβάζετε τη στήλη «Delete» σε τούτη εδώ την εφημερίδα το γνωρίζετε ήδη από τις 25 Μαΐου. Ο σουηδός πρώην χαφ της ΑΕΚ συμφώνησε για συμβόλαιο δύο ετών και στο γαλλικό πρωτάθλημα θα προσπαθήσει να ανεβάσει ξανά τις μετοχές του. Ποιον προορίζεται να αντικαταστήσει; Ανθρωπός μου που παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το γαλλικό πρωτάθλημα επιμένει ότι ο Γιόχανσον θα πάρει τη θέση του βόσνιου μέσου Πρσιτς. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε εδώ ότι ο υψηλόσωμος χαφ κατάφερε να εξασφαλίσει ένα εξαιρετικό συμβόλαιο.

Παρεάκι μέσα και έξω από τις γραμμές

Η καλή σχέση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και του Κώστα Φορτούνη είναι γνωστή. Η εθνική ομάδα τούς ένωσε, τώρα θα επιχειρήσουν να ομορφύνουν και το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Εχετε ενημερωθεί, βέβαια, ότι ανταλλάσσουν απόψεις. Τώρα, κάνουν και μαζί τρέξιμο ενόψει της νέας σεζόν που για τους Κόκκινους αρχίζει στις 15 Ιουνίου.

Από τη λίστα Μαϊστόροβιτς!

Το όνομα του Νταρβίν Ματσίς επανήλθε στο προσκήνιο για την ΑΕΚ, με τα Μέσα του εξωτερικού να κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της Ενωσης για τον ηλικίας 25 ετών ακραίο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ματσίς αποτελεί μια περίπτωση που έριξε στο τραπέζι για την ΑΕΚ ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς πέρυσι! Πρότεινε, όπως μου είπαν, τον εξτρέμ της Γρανάδας στους Κιτρινόμαυρους. Ωστόσο, δεν προχώρησαν τότε την υπόθεση, όμως είναι πιθανό να την «τρέξουν» τώρα. Κάπως έτσι αποδεικνύεται πως το όνομα του Ματσίς δεν βγήκε ποτέ από τη λίστα τους.

Αδικήθηκε ή αδίκησε τον εαυτό του

Δεν έχει ριζώσει σε κάποια ομάδα μετά τον επαναπατρισμό του ο 30χρονος Βασίλης Πλιάτσικας. Το δεύτερο μισό της περιόδου 2016-17 μεταπήδησε από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στον Πανιώνιο, αλλά το καλοκαίρι κατηφόρισε στα Χανιά για να ενταχθεί στον Πλατανιά (2017-18). Μετά τον υποβιβασμό των Κρητικών όμως επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στη Λαμία. Οπότε το πρώτο ζητούμενο για τη νέα σεζόν είναι να μη βιώσει και δεύτερη διαδοχική πτώση ο άλλοτε διεθνής ποδοσφαιριστής. Σαν τώρα τον θυμάμαι να αντικαθιστά τον τραυματία Σωκράτη Παπασταθόπουλο στο Ντονέτσκ, στο πρώτο ημίχρονο του δεύτερου αγώνα μπαράζ με την Ουκρανία (νίκη 1-0 με σκόρερ τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη), με φόντο το Μουντιάλ του 2010. Εκτοτε, έπαιξε μόνο σε ένα ματς του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος (συνολικά πέντε συμμετοχές). Αν αδικήθηκε ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και της Σάλκε ή αδίκησε τον εαυτό του, ασφαλώς το γνωρίζει καλύτερα ο ίδιος…

Νέο σχήμα

Αθλητές και αθλήτριες του Ολυμπιακού στην υπηρεσία του ελληνικού πόλο. Ο Γιάννης Φουντούλης αλλά και τρία κορίτσια είναι στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελλήνων Αθλητών Υδατοσφαίρισης.

Ο Γιάννης Φουντούλης είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΕΔΥ, ενώ η Αλεξάνδρα Ασημάκη έχει τη θέση της αντιπροέδρου. Επίσης ειδική γραμματέας είναι η Αλκηστη Αβραμίδου και μέλος η Ελευθερία Πλευρίτου. Κόκκινη κυριαρχία, θα μπορούσα να καταλήξω ως συμπέρασμα.

Κλείνει λογαριασμούς

Ηταν ένα πιάτο που όλοι περίμεναν πως θα σερβιριστεί κρύο. Ο Γιάγια Τουρέ (φωτογραφία κάτω) φεύγει από τη Μάντσεστερ Σίτι και κλείνει τους λογαριασμούς του με τον Πεπ Γκουαρντιόλα. «Θέλω να διαλύσω τον μύθο του Γκουαρντιόλα» παραδέχεται ο Ιβοριανός και στη συνέχεια εξαπέλυσε τα βέλη του. Κατηγόρησε τον Καταλανό εμμέσως πλην σαφώς για ρατσιστή, επειδή πάντοτε έχει προβλήματα με τους αφρικανούς ποδοσφαιριστές. Βαριά κατηγορία, που μάλλον δεν θα μείνει αναπάντητη.

O Kάρι πήρε κεφάλι

Kόντευε το τέλος της τρίτης περιόδου χθες τα ξημερώματα στο Οκλαντ και αίφνης ο Στεφ Κάρι μπουρδουκλώθηκε στα πόδια του καθήμενου στον πάγκο των Καβαλίερς Κέντρικ Πέρκινς, που μπορεί κιόλας να τα άπλωσε επίτηδες! Το αποτέλεσμα; Τσατίστηκε ο λεγάμενος και στο καπάκι έβαλε 5 στα 5 τρίποντα και σφράγισε τη νίκη των Γουόριορς με 122-103 και το 2-0 στη σειρά των τελικών.

Ο μικρός το δέμας αλλά θαυματουργός Κάρι ήταν για άλλη μία φορά πού σε πονεί και πού σε σφάζει, με 33 πόντους, 8 ασίστ και 7 ριμπάουντ, ενώ πέτυχε ρεκόρ στην ιστορία των τελικών με 9/17 τρίποντα, αφήνοντας πίσω του τον Ρέιλ Αλεν, ο οποίος είχε σκοράρει 8 το 2010 με τους Σέλτικς κόντρα στους Λέικερς. Στην αντίπερα όχθη, απέναντι στις παγίδες της άμυνας των γηπεδούχων και με μια κόκκινη κηλίδα στο μάτι (από το χτύπημα του Ντρέιμοντ Γκριν στον πρώτο τελικό), ο ΛεΜπρον Τζέιμς «έγραψε» 29 πόντους, 13 ασίστ και 9 ριμπάουντ και επιφυλάσσεται διά τα περαιτέρω στους επόμενους δύο τελικούς στο δικό του σπίτι.