Δεκατριάχρονη έχασε τη ζωή της στην Αμφισσα όταν άτομο πυροβόλησε εναντίον άλλων στον καταυλισμό των Ρομά. Με καζάνι που βράζει μοιάζει η πόλη μετά το φονικό και η αστυνομία έχει ζητήσεις ενισχύσεις.

Οι αρχικές πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν πως η ανήλικη δεν είχε σχέση με το περιστατικό, αλλά οι πυροβολισμοί έπεσαν λόγω προσωπικών διαφορών του δράστη με ενήλικους στον καταυλισμό των Ρομά.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για επεισόδιο που προκλήθηκε στα όρια του καταυλισμού την στιγμή που ο φερόμενος ως δράστης περνούσε από την περιοχή και για κάποιο λόγο διαπληκτίστηκε με ορισμένους από τους Ρομά.

Πυροβόλησε τον έναν από αυτούς στα πόδια και τον τραυμάτισε αλλά τα σκάγια έπληξαν θανάσιμα και το άτυχο κοριτσάκι που βρισκόταν κοντά.

Ζημιές στο κατάστημα, πυρπόλησαν το αυτοκίνητο

Τοπικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι οι πυροβολισμοί προήλθαν από το όπλο κατοίκου και επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος καταδίωξε Ρομάπου ήθελαν να διαρρήξουν το σπίτι του, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί.

Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη για τον χαμό του κοριτσιού, ενώ η αστυνομία φοβάται πιθανά αντίποινα.

Ηδη, όπως μεταδίδεται, ομάδα Ρομά μπήκε στην πόλη και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο κρεοπωλείο που διατηρεί ο φερόμενος ως δράστης και έκαψαν το αυτοκίνητό του.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν πώς συγγενικά του πρόσωπα έχουν απομακρυνθεί από την πόλη επειδή φοβούνται την εκδήλωση βεντέτας.

Ο ίδιος λέγεται ότι κρύβεται στα βουνά της Γκιώνας, τα οποία γνωρίζει πολύ καλά, και φοβάται να παραδοθεί καθώς θεωρεί ότι κινδυνεύει η ζωή του.