Η ήδη σπορ εμφάνιση της BMW 1 ενισχύεται ακόμη περισσότερο στην ειδική έκδοση M Sport ShadowLine Advanced .
Μάλιστα, αυτή την περίοδο η πεντάθυρη BMW 116 d M Sport Shadow Line Advanced προσφέρεται με όφελος έως 7.900 € και ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό.

Στην εξωτερική εμφάνιση, χάρη στο πακέτο εξοπλισμού Μ Sport, η σχεδίαση προφυλακτήρων, τα πλευρικά μαρσπιέ, τα σπορ καθίσματα, και το πακέτο Μ Sport με δερμάτινο τιμόνι όπως και οι επενδύσεις Alcantara με άφθονες ενισχύσεις από αλουμίνιο έρχονται να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τον σπορ χαρακτήρα του μοντέλου.
  
Το σπορ πακέτο γίνεται ακόμη πιο έντονο με εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα (μαύρο back ground εμπρός και πιο σκούρα φωτιστικά σώματα πίσω) στην απόληξη της εξάτμισης (μαύρο χρώμιο) και στα «νεφρά», τα οποία διαθέτουν μαύρο πλαίσιο.

Προσφέρεται με 18 ζάντες, με ελαστικά runflat διαστάσεων 225/40 εμπρός και 245/35 πίσω ενώ στα πλεονεκτήματα του σημειώστε και τις M Sport ρυθμίσεις των αναρτήσεων, που ενισχύουν ακόμα περισσότερο τη δυναμική οδική συμπεριφορά.

Η BMW 116d Μ Sport Shadow Line Advanced συνοδεύεται από αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.
Μεταξύ του πλουσιοπάροχου εξοπλισμού ξεχωρίζει το Σύστημα multimedia iDrive με έγχρωμη κεντρική οθόνη 6,5 ινστών, το σύστημα ανοικτής ακρόασης Bluetooth & θύρα USB, η δυνατότητα κλήσης έκτακτης ανάγκης κ.α. Επίσης, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών προγραμμάτων οδήγησης, (ECO Pro / Comfort / Sport). Το νέο μοντέλο κοστίζει 34.690 ευρώ.