Ανείπωτος είναι ο πόνος για το θάνατο ενός βρέφους 14 μηνών στο φοβερό τροχαίο που έγινε το Σάββατο στα Τρίκαλα.Το αυτοκίνητο μια πενταμελούς οικογένειας πραγματοποίησε «βουτιά θανάτου» κατά την επιστροφή τους από το Κοτρώνι Τρικάλων σε χαράδρα.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου Αστυνομικός που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων και οι 2 ανήλικες κόρες του ανασύρθηκαν τραυματίες όπως και η σύζυγός του στρατιωτικός που είναι πολύ πιο σοβαρά τραυματισμένη, ενώ το 14 μηνών βρέφος τους ανασύρθηκε νεκρό από τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στο σημείο της τραγωδίας.
Από τον τόπο της τραγωδία το trikalaola.gr αναφέρει ότι το σημείο που σημειώθηκε η εκτροπή του Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου και η πτώση του σε απότομη πλαγιά, είναι στην είσοδο του χωριού, στην τελευταία στροφή, πριν από τα πλατάνια με τις ταβέρνες και κάτω από το εξωκκλήσι.

Το σημείο είναι το μόνο επικίνδυνο ανεβαίνοντας στο χωριό, μετά τη διασταύρωση προς Ελάτη, όπως μας επισημαίνουν οι κάτοικοι. Μάλιστα ήταν στις σκέψεις των κατοίκων να γίνει μία προστατευτική μπάρα, η οποία θα απέτρεπε πιθανών την εκτροπή του αυτοκινήτου.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν αποκλειστικά στην κάμερα του trikalaola.gr πως άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο και νόμισαν πως είχε σπάσει κάποιος πλάτανος. Όμως όταν άκουσαν τις φωνές των τραυματιών, πλησίασαν στο σημείο και διαπίστωσαν τι είχε συμβεί.

Τους βοήθησαν

Το ζευγάρι και τα δύο κορίτσια κατάφεραν, αν και τραυματίες να αναρριχηθούν και να καθίσουν στις ταβέρνες μέχρι να έρθουν τα ασθενοφόρα να τους παραλάβουν.

Στο σημείο έτυχε να υπάρχουν και δύο ιδιώτες γιατροί οι οποίοι πλησίασαν τους τραυματίες και διαπίστωσαν και τον θάνατο του μικρού παιδιού, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες προσπάθησαν να κάνουν και ΚΑΡΠΑ αλλά ο θάνατος ήταν ακαριαίος.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν ότι άργησαν να έρθουν τα ασθενοφόρα. Όμως, την ώρα του τροχαίου συμβάντος, το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που εδρεύει στο Κ.Υ. Πύλης, παραλάμβανε έναν ασθενή που είχε πάθει ηλεκτροπληξία και τον μετέφερνε στο Γ.Ν. Τρικάλων.

Έτσι, το κέντρο του ΕΚΑΒ έστειλε ασθενοφόρο από Τρίκαλα που απέχει 30 χλμ. Στην αρχική κλήση αναφερόταν πως ήταν τραυματίας μία γυναίκα. Μετά το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ δέχτηκε έναν καταιγισμό τηλεφωνημάτων για την κατάσταση που επικρατούσε, αλλά κανένας δεν έδινε τις σωστές πληροφορίες για να κινηθεί αναλόγως. Για την μεταφορά των τραυματιών και του νεκρού παιδιού, χρειάστηκαν να μετακινηθούν 3 ασθενοφόρα.