Η μεγάλη βραδιά πλησιάζει, αλλά ο Γιούργκεν Κλοπ παραμένει ήρεμος. Το βράδυ του Σαββάτου (26/05) η Λίβερπουλ θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League στο Κίεβο, με τον Γερμανό τεχνικό να αποκαλύπτει στα media τις σκέψεις του για το μεγάλο ματς.

«Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ΄ ότι μερικές εβδομάδες νωρίτερα, από πλευράς τραυματισμών. Είμαστε τόσο φρέσκιοι, όσο θα μπορούσαμε μετά τις τελευταίες 15 ημέρες. Η φυσική κατάσταση δεν θα είναι πρόβλημα στον τελικό. Χρειαζόμαστε και λίγη τύχη, ενώ θα πρέπει να επιμαστε προετοιμασμένοι για όλες τις προκλήσεις που θα συναντήσουμε στη διάρκεια του αγώνα. Αληθινά αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και είμαστε καλά σε όλα τα επίπεδα», τόνισε ο Γερμανός τεχνικός στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ενόψει του αυριανού καταληκτικού αγώνα με τους «μερένγκες».

Ρωτήθηκε ο Κλοπ πως έχει προετοιμάσει την ομάδα του την τελευταία εβδομάδα και απάντησε: «Τίποτα το ιδιαίτερο, τίποτα το ξεχωριστό δε συνέβη. Όλοι έχουμε συμφωνήσει ότι είμαι ο υπεύθυνος για τις ήττες, οπότε κανείς από τους παίκτες δεν έχει να χάσει τίποτα. Θεωρώ ότι οι περισσότεροι είναι λίγο νευρικοί πριν το ματς, αυτό είναι φυσιολογικό, αλλά στη διάρκειά του θα τα ξεχάσουν όλα αυτά και θα κάνουν αυτά που απαιτούν οι ανάγκες του παιχνιδιού, θα σουτάρουν, θα σκοράρουν, θα διασχίσουν πολλά χιλιόμετρα, θα δώσουν μάχες στον αέρα. Κάνεις ό,τι θέλεις στο ποδόσφαιρο, διότι πολύ απλά είναι ένα ποδοσφαιρικό ματς, σαφώς πολύ μεγάλο, αλλά είναι ένα ποδοσφαιρικό ματς.»

Επίσης, όπως ήταν αναμενόμενο, ρωτήθηκε και για το αν ο Μοχάμεντ Σαλάχ μπορεί να φτάσει στα ίδια επίπεδα με τους Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο: «Δεν είναι τόσο σημαντικό, κανένας προπονητής δεν ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο» παραδέχθηκε ο Κλοπ και συνέχισε: «Ο Μέσι και ο Ρονάλντο αξίζουν όλες τις τιμές και όλα όσα έχουν κατακτήσει, διότι πάντα παίζουν σε τόσο υψηλό επίπεδο. Εάν ο Μο μπορεί να φτάσει τόσο ψηλά… διαθέτει όλα τα φόντα, έχει φανταστική προοπτική. Αυτή τη σεζόν είναι εξαιρετικός, απίστευτος θα έλεγα. Τα προσεχή χρόνια θα δείξουν εάν θα μπορέσει να κάνει κάτι ανάλογο.»

Για το πιο δυνατό ατού της ομάδας του είπε: «Είναι το πνεύμα που διαθέτει, 100%. Τα παιδιά είναι έτοιμα για μεγάλα πράγματα. Πραγματικά αναγνωρίζουμε τις δυνατότητες της Ρεάλ Μαδρίτης. Τώρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, διότι δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας. Θα έχουμε την τελευταία προπόνηση απόψε.»

Ο τεχνικός της Λίβερπουλ παραδέχθηκε ότι αποτελεί πλεονέκτημα η εμπειρία της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα του και θεωρεί ότι μπορεί να φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τους «γκαλάκτικος».

«Σαφώς και είναι πολύ σημαντική η εμπειρία. Είμαι βέβαιος ότι ένα λεπτό πριν την έναρξη του αγώνα η Ρεάλ θα είναι πιο σίγουρη απ΄ ότι εμείς, αλλά το ματς δεν τελειώνει σε εκείνο το λεπτό, τότε ξεκινά.»

Και κατέληξε: «Όταν βλέπεις τη Ρεάλ να παίζει λες «ουάου είναι πάρα πολύ δυνατή ομάδα», αλλά δεν έχει παίξει απέναντί μας. Κανείς δεν περίμενε ότι θα φτάναμε έως εδώ, αλλά είμαστε εδώ διότι είμαστε η Λίβερπουλ. Δεν είμαστε μόνο μία καλή ομάδα. Αυτό το κλαμπ έχει στο DNA του ότι μπορεί να τα καταφέρνει στα δύσκολα. Κανείς δεν περίμενε πως θα φτάναμε εδώ, αλλά είμαστε εδώ. Διότι είμαστε η Λίβερπουλ.»