Έναν μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης θα παίξει ο Ρίτσαρντ Γκιρ στη νέα δραματική σειρά του BBC «MotherFatherSon», στην πρώτη εμφάνισή του στη μικρή οθόνη έπειτα από σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Ο ρόλος του στη σειρά που θα προβληθεί στο BBC 2, Μαξ, είναι ένας χαρισματικός αυτοδημιούργητος αμερικανός επιχειρηματίας ο οποίος έχει στην ιδιοκτησία του τίτλους στο Λονδίνο και τον υπόλοιπο κόσμο.

«Είναι σχεδόν 30 χρόνια από την τελευταία φορά που δούλεψα στην τηλεόραση. Είμαι τόσο ικανοποιημένος τώρα που συνεργάζομαι με το BBC σ’ αυτό το εξαιρετικό οχτάωρο πρότζεκτ με τόσο ταλαντούχους ανθρώπους και έχει σχέση τόσο πολύ με την εποχή που ζούμε», ανέφερε ο 69χρονος ηθοποιός.

Ο Γκιρ θα είναι στο ίδιο καστ με την Χέλεν Μακρόρι και τον Μπίλι Χόουλ. Η Μακρόρι υποδύεται την Κάθριν, σύζυγο σε διάσταση του Μαξ και ο Χόουλ τον Κάντεν, το γιο του ζευγαριού. Με αρκετές αναφορές στη σχέση του Τζέιμς και Ρούπερτ Μέρντοχ, ο Κάντεν είναι επικεφαλής των βρετανικών εφημερίδων του πατέρα του και προορίζεται ν’ ακολουθήσει τα βήματά του ως ένας από τους πιο ισχυρούς άνδρες στον κόσμο.

Το αυτοκαταστροφικό life style του Κάντεν βγαίνει εκτός ελέγχου με εξαιρετικά δυσάρεστες παρενέργειες για την οικογένειά του και ολόκληρη την επιχειρηματική τους βιομηχανία.

Το σενάριο της σειράς φέρει την υπογραφή του Τομ Ροντ Σμιθ, σεναριογράφο επίσης της σειράς «The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story».

«Τα σενάρια της σειράς “MotherFatherSon” σφραγίζουν τη φήμη του Τομ Ροντ Σμιθ σας ένας από τους πιο αυθεντικούς και ανεξάρτητους σεναριογράφους της εποχής του. Είμαστε ενθουσιασμένοι που στους Ρίτσαρντ, Χέλεν και Μπίλι έχει βρει τους τέλειους επώνυμους πρωταγωνιστές ώστε να φέρει στη ζωή τη σειρά», ανέφερε ο επικεφαλής των δραματικών παραγωγών του BBC Πιρς Βενγκέρ.

Η παραγωγή του BBC θα πωληθεί σε όλο τον κόσμο, από τα στούντιο της βρετανικής τηλεόρασης. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στο Λονδίνο αυτό το μήνα, υπό την επίβλεψη του Τζέιμς Κέντ που αναμένεται να σκηνοθετήσει τη σειρά.