Με τον Ζινεντίν Ζιντάν να… προβάρει τα πλάνα του ενόψει του τελικού του Champions League με τη Λίβερπουλ (26/5 στο Κίεβο), η Ρεάλ ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Βιγιαρεάλ στο «Estadio de la Cerámica», μένοντας οριστικά τρίτη στο ισπανικό πρωτάθλημα. Οι αποθεραπευθέντες Κριστιάνο Ρονάλντο και Ντάνι Καρβαχάλ επέστρεψαν στη βασική ενδεκάδα, καθώς ο Γάλλος τεχνικός θέλησε να κρατήσει σε εγρήγορση τους βασικούς του παίκτες, πλην του Κέιλορ Νάβας, τη θέση του οποίου κάτω από τα δοκάρια πήρε ο 20χρονος γιος του Ζιντάν, Λούκα. Η «βασίλισσα» προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο, αλλά στη συνέχεια αποσύρθηκαν οι Ρονάλντο, Μόντριτς και Ισκο και το «κίτρινο υποβρύχιο» βρήκε την ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο προπονητής των «μερένγκες» επέλεξε τον Γκάρεθ Μπέιλ αντί του Μπενζεμά ως παρτενέρ του Ρονάλντο, με τον Ουαλό μάλιστα να χρίζεται σκόρερ. Το άλλο γκολ της Ρεάλ πέτυχε ο Ρονάλντο, που βρήκε δίχτυα για δέκατο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος (εξαιρουμένων φυσικά εκείνων που δεν αγωνίστηκε).

Με γκολ ολοκλήρωσε τη φετινή χρονιά στο ισπανικό πρωτάθλημα ο Δημήτρης Σιόβας, βοηθώντας τη Λεγανές να νικήσει 3-2 τη Μπέτις, αν και αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 23΄, λόγω αποβολής του Ντιέγκο Ρίκο.

Η Μπέτις είχε προηγηθεί στο 21′ με τον Τζόελ Κάμπελ, αλλά ο Ελληνας στόπερ ισοφάρισε έξι λεπτά αργότερα, με κοντινό πλασέ μετά από εκτέλεση κόρνερ. Η Λεγανές προηγήθηκε 2-1 με τον Ναράνχο (64′), δέχτηκε την ισοφάριση από τον Σανάμπρια (74′), αλλά πήρε τη νίκη με γκολ του Αμραμπάτ τρία λεπτά αργότερα.

Τα αποτετέσματα:

Θέλτα-Λεβάντε 4-2

(29΄, 63΄ Γκόμες, 41΄, 48΄ Ασπας – 12΄ Ροτσίνα, 74΄ Μοράλες).

Λας Πάλμας-Τζιρόνα 1-2

(13΄πεν. Καγέρι – 5΄, 42΄ Στουάνι)

Μάλαγα-Χετάφε 0-1

(73΄πεν. Ρεμί)

Σεβίλη-Αλαβές 1-0

(28΄ Μπεν Γεντέρ)

Βιγιαρεάλ-Ρεάλ Μαδρίτης 2-2

(70΄ Μαρτίνες, 85΄ Καστιγέχο – 11΄ Μπέιλ, 32΄ Ρονάλντο)