Μαζί με την αποστολή Insight που ξεκίνησε στις 5 Μαΐου με προορισμό τον Αρη για να πραγματοποιήσει γεωλογικές μελέτες στον Κόκκινο Πλανήτη η NASA έστειλε και δύο μικροσκοπικούς δορυφόρους που ανήκουν στην κατηγορία δορυφόρων CubeSat.

Οι δύο δορυφόροι θα τεθούν σε τροχιά γύρω από τον Αρη και θα παρέχουν τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες σε διάφορες αποστολές που ήδη βρίσκονται εκεί αλλά και σε άλλες που πρόκειται να βρεθούν στο μέλλον στον πλανήτη.

Στις 9 Μαΐου όταν η αποστολή Insight και οι δύο δορυφόροι βρισκόταν σε απόσταση περίπου ενός εκ. χλμ. μακριά από την Γη οι τεχνικοί της αποστολής θέλησαν να κάνουν ελέγχους στα όργανα των δορυφόρων.

Κατά τη διαδικασία αυτή ενεργοποιήθηκαν και οι κάμερες τους και η κάμερα του ενός κάποια στιγμή τράβηξε μια φωτογραφία στο βάθος της οποίας διακρίνονταν δύο κουκκίδες οι οποίες δεν ήταν τίποτε άλλο από την Γη και την Σελήνη.

Η NASA δημοσίευσε αυτή την φωτογραφία και όπως ήταν επόμενο έχει γίνει viral αφού δείχνει το πόσο μικρός είναι ο κόσμος μας μέσα στην σκοτεινή απεραντοσύνη του Διαστήματος αλλά και ταυτόχρονα το πόσο σημαντικός είναι αφού μέσα σε αυτόν τον κόσμο αναπτύχθηκε ένας πολιτισμός ικανός να ταξιδεύει πλέον σε άλλους κόσμους.