Ο ηλικιωμένος κουλουρτζής που δεν εγκαταλείπει το πόστο του στο Μοναστηράκι, κι ας έχει πια για φόντο ένα μοδάτο καφέ, πολύβουο στέκι της νεολαίας. Το βρόμικο μπαλκόνι μιας ετοιμόρροπης μονοκατοικίας στο Γκάζι, που γειτνιάζει με την βεράντα του νεόδμητου loft. Ή ο κουκουλωμένος άστεγος της Σταδίου τον οποίο προσπερνά ένα χαμογελαστό ζευγάρι τουριστών, σέρνοντας τις βαλίτσες του. Αυτά τα τρία στιγμιότυπα από την καθημερινότητα της Αθήνας θα μπορούσαν να αποτελούν φωτογραφικά «κλικ» που μαρτυρούν τη συνύπαρξη αντιθέσεων στην πρωτεύουσα. Τέτοια αναζητούν άλλωστε η ομάδα Atenistas και η ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.) στον νέο διαγωνισμό φωτογραφίας «Contrast:Athens, Η Αθήνα των αντιθέσεων».

Οι Atenistas καλούν τους Αθηναίους να περπατήσουν στην πόλη και να φωτογραφίσουν τις αντιθέσεις της: «Μια μητρόπολη με όλες τις αντιφάσεις που φέρνουν οι μικρόκοσμοί της, μια πόλη σε διαρκή κίνηση που αλλάζει, που το παλιό και το νέο, το όμορφο με το άσχημο, το κλασικό και το μοντέρνο, το φροντισμένο και το παραμελημένο, το έντονο και το γαλήνιο, το φωτεινό και το σκοτεινό, και άλλοι άπειροι συνδυασμοί αντιθέσεων συνυπάρχουν».

Oι 80 φωτογραφίες που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή θα εκτεθούν στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα για δύο εβδομάδες τον Ιούνιο. Η προθεσμία συμμετοχής λήγει στις 31 Μαΐου (λεπτομέρειες στο atenistas.org/photo). Στους τρεις πρώτους που θα ξεχωρίσουν από την κριτική επιτροπή θα δοθούν κάρτες απεριορίστων διαδρομών, ενώ το κοινό θα αναδείξει την αγαπημένη του φωτογραφία σε ψηφοφορία στον χώρο της έκθεσης.