Είναι μια δισύλλαβη λέξη που έχει διχάσει τους χρήστες του διαδικτύου, σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα: από τη μία εκείνους που ακούν «Γιάννι» και από την άλλη εκείνους που ακούν «Λόρελ».

Το ηχητικό κλιπ, διάρκειας μόλις μερικών δευτερολέπτων, αναρτήθηκε αρχικά στο Reddit από μαθητή στην Πολιτεία της Τζόρτζια, των ΗΠΑ. Ο 18χρονος Ρόλαντ Σάμπο εξήγησε στην εφημερίδα New York Times ότι αφού ανάρτησε αυτήν την φαινομενικά ανώδυνη λέξη σε έναν ιστότοπο με λεξιλόγια εξεπλάγη με τον πόσο διαφορετικά την άκουγαν οι άνθρωποι γύρω του.Ένας φίλος του είχε την ιδέα να αναπαράγει το κλιπ στο Instagram, υπό μορφή δημοσκόπησης. Και έγινε αμέσως viral, με τη βοήθεια και πολλών διασήμων που… τσακώνονται για το ποιός έχει δίκιο όταν ακούει «Γιάνι» ή «Λόρελ».

Η πιο ενδιαφέρουσα και αξιοπερίεργη όψη του θέματος, που έχει ήδη ξεπεράσει τα αμερικανικά σύνορα, είναι ότι οι περισσότεροι ακούν πράγματι, ξεκάθαρα, μια ανδρική φωνή να λέει «Γιάννι» ή «Λόρελ». Ελάχιστοι είναι εκείνοι που βρίσκονται κάπου στη μέση και ακούν μια μίξη των δυο λέξεων, για παράδειγμα «Γιόρελ» ή «Γιάννι».

Οι δημοσιογράφοι του Γαλλικό Πρακτορείο έκαναν μια εξπρές –και ουδόλως αντιπροσωπευτική– δημοσκόπηση στο γραφείο τους στην Ουάσινγκτον: οι 17 (εκ των οποίων 8 γαλλόφωνοι) άκουσαν «Γιάννι», οι 14 (8 γαλλόφωνοι) «Λόρελ» και οι υπόλοιποι 3 κάτι ενδιάμεσο.