Τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την άμεση απελευθέρωση των δύο ελλήνων αξιωματικών ζήτησε ο αρχηγός ΓΓΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης από τον τούρκο αρχηγό Χουλουσί Ακαρ στο περιθώριο της Συνόδου της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Στην σύντομη συνάντησή τους – που σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ έγινε σε πολύ καλό κλίμα – ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Αποστολάκης επεσήμανε επίσης στον τούρκο ομόλογό του ότι θα πρέπει να τερματιστεί η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο.

To tweet του Ακαρ για τη συνάντησή του με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Μ’ ένα λιτό tweet ενημερώνει το τουρκικό ΓΕΕΘΑ για την συνάντηση που είχε ο Τούρκος Αρχηγός Χουλουσί Ακάρ με τον Έλληνα Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη στην στρατιωτική επιτροπή της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Το Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας δεν λέει κάτι για το περιεχόμενο του τετ α τετ των δύο αρχηγών στο περιθώριο της Συνόδου, απλώς αναφέρει ότι έγινε η συνάντηση. Παράλληλα δε έχει επισυνάψει και φωτογραφία από τη χειραψία των δύο αρχηγών.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν την είδηση της συνάντησης Ακαρ – Αποστολάκη επισημαίνοντας πως είναι το «πρώτο τετ α τετ των δύο Αρχηγών ΓΕΕΘΑ μετά την ένταση στο Αιγαίο».