Αλλάζει και πάλι ο χάρτης του λιανεμπορίου τροφίμων μετά τη συμφωνία για την εξαγορά του 100% της αλυσίδας σουπερμάρκετ Προμηθευτική από τη βορειοελλαδίτικη αλυσίδα σουπερμάρκετ Μασούτης. Η εξαγορά που ανακοινώθηκε χθες το απόγευμα αποτελεί μια επιθετική κίνηση από την πλευρά της Μασούτης, η οποία «ρίχνοντας» τα τείχη της Αθήνας επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στην Αττική και κατεβαίνει πλέον νότια.

Ειδικότερα η Μασούτης εξαγοράζει το σύνολο των καταστημάτων της Προμηθευτικής (57 καταστήματα), τα οποία άμεσα θα αναμορφώσει εισάγοντας ένα νέο μοντέλο καταστήματος σουπερμάρκετ. Σύμφωνα με πληροφορίες το τίμημα της εξαγοράς κυμαίνεται μεταξύ 35 εκατ. και 50 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε με βάση την αποτίμηση της εταιρείας Προμηθευτική.

Η συμφωνία προβλέπει τη διασφάλιση του συνόλου των θέσεων εργασίας των 1.050 εργαζομένων της Προμηθευτικής και τα πλήρη εργασιακά τους δικαιώματα. Στα σχέδια της εταιρείας Μασούτης είναι σε δεύτερη φάση η επέκταση του δικτύου των καταστημάτων της και σε περιοχές στις οποίες σήμερα δεν έχει παρουσία, αρχής γενομένης με την αναμόρφωση του δικτύου της Προμηθευτικής.

Η εταιρεία Προμηθευτική πραγματοποίησε στη χρήση 30.6.2016 – 30.6.2017 κύκλο εργασιών 116,6 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φορών 668.376 ευρώ. Η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης ΑΕ διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σημαντική θέση στον χώρο του λιανικού εμπορίου, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες αλυσίδες.

Διαθέτει 273 καταστήματα, 251 σουπερμάρκετ, 22 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry και ένα κέντρο αποθήκευσης και διανομής στο Καβαλάρι, ενώ καλύπτει γεωγραφικά όλες τις περιφέρειες της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, τη Φθιώτιδα, την Εύβοια, την Αιτωλοακαρνανία και τα νησιά Θάσο, Λήμνο, Λέσβο και Χίο. Απασχολεί περισσότερους από 7.500 εργαζομένους. Παράλληλα διαθέτει και 245 καταστήματα φραντσάιζ με την επωνυμία Express Market.