Λιτός και απολύτως κατανοητός ο Ολυμπιακός χθες με αφορμή μια σειρά από δημοσιεύματα για τον… άσο: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Ορέστη Καρνέζη και τον Γιάννη Ανέστη». Ούτε ο τερματοφύλακας της Γουότφορντ λοιπόν, ούτε ο αντίστοιχος της ΑΕΚ που βρίσκεται στον πάγο από τον Γενάρη, όταν δεν δέχτηκε να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Καμία επιπλέον «ελληνική» μεταγραφική αναζήτηση για τη θέση από την οποία ξεκινούν όλα στο χορτάρι. Και μεταξύ μας, πέρα από πειστικό μοιάζει πρωτίστως απολύτως φυσιολογικό το ερυθρόλευκο μήνυμα. Διότι ο Ολυμπιακός έχει ήδη φροντίσει ώστε τα γάντια του να έχουν «στυλ ελληνικό». Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις διαφορετικές περιπτώσεις στο τραπέζι, με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει το δικαίωμα της τελικής επιλογής για τον σχηματισμό της νέας «ομάδας» τερματοφυλάκων στον Ρέντη. Ο Ανδρέας Γιαννιώτης πρώτος από όλους. Καταπληκτικός την περίοδο 2016-17 με τον Πανιώνιο, ο καλύτερος της Ελλάδας στο φετινό πρωτάθλημα με τον Ατρόμητο. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν οψιόν για αυτό το «δικό τους παιδί» και η λογική λέει πως θα την χρησιμοποιήσουν για να φέρουν πίσω στον Ρέντη τον 25άχρονο πορτιέρο, τον οποίο απέκτησαν το 2012 από τον Γάζωρο.

Ελληνική «λύση» στον άσο επίσης και ο Λευτέρης Χουτεσιώτης, το συμβόλαιο του οποίου εκπνέει. Παιδί της ακαδημίας που του δόθηκε η ευκαιρία να πάρει χρόνο συμμετοχής στον επίλογο της φετινής Σούπερ Λιγκ.

Η παρέα συμπληρώνεται με τον Αντώνη Στεργιάκη, το παιδί-θαύμα της Σλάβια Σόφιας. Ο 19χρονος σύμφωνα με τους Βούλγαρους θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό. Στους Ερυθρόλευκους που βεβαίως πριν μπουν σε τροχιά… ανακοινώσεων για το αύριο, πρέπει να ολοκληρώσουν ίσως τη σημαντικότερη αποστολή του Μάη. Την εκκαθάριση του ρόστερ της σεζόν 2017-18. Μια διαδικασία που όχι μόνο προηγείται αλλά και που επί της ουσίας θα δείξει και το ίδιο το μέλλον.

Αντίο από Ζιλέ

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από χθες παρελθόν αποτελεί ο Γκιγιόμ Ζιλέ. Ο 34χρονος βέλγος μέσος έκανε μια μάλλον κακή σεζόν (29 συμμ., 2 γκολ, 2 ασίστ) και ετοιμάζεται για επαναπατρισμό καθώς ήδη λέγεται πως έχει συμφωνήσει με την Αντβερπ. Υπήρξε μεγάλη βελγική παροικία φέτος στο λιμάνι καθώς πέραν του Ζιλέ ήταν εκεί οι Προτό, Μιραλάς, Οτζίτζα, Καρσελά, Ενγκελς. Οι τρεις εξ αυτών ήταν ήδη παρελθόν (Μιραλάς, Οτζίτζα, Καρσελά), τώρα έγιναν τέσσερις.