«Εσώσατε την τιμή της Ευρώπης» είπε στη Μυτιλήνη ο Αλέξης Τσίπρας. Απευθυνόταν στους κατοίκους του πολύπαθου νησιού, ενώ χιλιάδες από αυτούς, διαμαρτυρόμενοι, δέρνονταν και απωθούνταν από τις συστοιχίες των ασπιδοφόρων ΜΑΤ σε απόσταση ακουστικής και οπτικής ασφάλειας του «λαοπρόβλητου» Πρωθυπουργού! Κατά τη συριζαϊκή προπαγάνδα, οι χιλιάδες των διαμαρτυρομένων, κάτοικοι του γνωστού ως παραδοσιακά αριστερού νησιού, έχουν μεταμορφωθεί, πια, επί των ημερών της πρώτη φορά αριστερής κυβέρνησης σε… φασιστοειδή!

Δεν ξέρω, και ούτε ο ίδιος ίσως ξέρει –και δεν θα ‘ναι η πρώτη φορά –«τι εννοεί ο ποιητής»! Ποιας Ευρώπης και ποιων Ευρωπαίων την τιμή έσωσαν τα «φασιστοειδή» της Μυτιλήνης; Την τιμή των «τοκογλύφων» που μας δάνεισαν δισεκατομμύρια με τόκο γύρω στο 1% για να μην πνιγούμε και τους πάρουμε και αυτούς μαζί μας;

Την τιμή της «μαντάμ Μέρκελ» και του «γκεσταπίτη» Σόιμπλε ή του γάλλου «Ολανδρέου» και των άλλων… ανθελλήνων Ντράγκι, Γιούνκερ κ.λπ. Ολοι αυτοί, τα Κοινοβούλια και οι λαοί τους δεν συνωμότησαν με τον «Τσολάκογλου» και «Πινοτσέτ» Παπανδρέου, τη «χούντα» του ΠΑΣΟΚ και τους άλλους «γερμανοτσολιάδες» για να μας φορτώσουν το περίφημο πρώτο Μνημόνιο;

Σαν αυτό που φόρτωσαν και στους Ιρλανδούς, Πορτογάλους και τους Κύπριους, που το εφάρμοσαν και γλίτωσαν σε 2-3 χρόνια; Γιατί δεν βρέθηκε εκεί ένας Τσίπρας να το «σκίσει» και μια «Αριστερά» για να τους φορτώσουν το δικό τους 3ο και τρισχειρότερο Μνημόνιο. Ούτε ένας Τσακαλώτος τώρα που τελειώνει το 3ο –όχι το πρόγραμμα, αλλά τελειώνουν τα δάνεια –να μας φορτώσει το 4ο Μνημόνιο (πρόγραμμα χωρίς δάνεια) «ελληνικής», όμως, ιδιοκτησίας! Ετσι, για να έχουν να πορεύονται και οι επόμενες γενιές με δέσμια τη δημόσια περιουσία ώς το 3017 (!) και πρωτογενή πλεονάσματα ώς το 2060…

Υστερα από όλα αυτά και αφού στη Μυτιλήνη σώθηκε η «τιμή» της Ευρώπης, την τιμή της Αριστεράς ποιοι θα τη σώσουν από τον κ. Τσίπρα και το «ιερατείο» του ΣΥΡΙΖΑ; Από αυτούς που πλαστογράφησαν ή «καρπώθηκαν» αγώνες άλλων εξαργυρώνοντας στο πολιτικό χρηματιστήριο αξίες που δεν τους ανήκαν; Εδώ τον λόγο έχουν πρωτίστως οι γνήσιοι κι όχι εξ επαγγέλματος αριστεροί, που εξαπατήθηκαν από αυτούς. Το ίδιο ισχύει αναλόγως και για τους «κρυπτοχριστιανούς» του ΠΑΣΟΚ που ντρέπονται να πουν ότι εξαπατήθηκαν από τον κ. Τσίπρα και τους «λιποτάκτες» βουλευτές τους, που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη τους.

Τα γεγονότα της Μυτιλήνης σηματοδοτούν μια αντίστροφη πορεία του πολιτικού εκκρεμούς.

Πρέπει, όμως, να αναγνωστούν εγκαίρως από την αντιπολίτευση και κυρίως από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τους εταίρους του στο ΚΙΝΑΛ. Η κυρία Γεννηματά φαίνεται και ελπίζω ότι όντως το έχει πράξει. Ομως, η εικόνα των βουλευτών ΔΗΣΥ και Ποταμιού στη Βουλή δεν το επιβεβαιώνει για όλους.

Μία από τις γνωστές «ντρίμπλες» επιβίωσης του καταστροφικού διδύμου Τσίπρα – Καμμένου, με τις οποίες αναζητούν και ώς τώρα έβρισκαν τους αναγκαίους, κατά Λένιν, «πρόθυμους ηλιθίους». Τώρα ένα πράγματι σημαντικό θέμα. Ησσονος, όμως, αμεσότητας σε σχέση με τα μεγάλα και ζωτικής σημασίας προβλήματα της χώρας που απαιτούν υπερβάσεις και συναινέσεις, τουλάχιστον στον χώρο της αντιπολίτευσης. Το θέμα της αναδοχής ή μη από ομόφυλα ζευγάρια ήρθε να καταδείξει τις αδυναμίες της στρατηγικής των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η απάντηση σε τέτοια μικροπολιτικά «κόλπα» πρέπει να είναι η ίδια όπως εκείνη που δόθηκε για το Μακεδονικό. Οπως για τα εθνικά, έτσι και για τα κοινωνικά ζητήματα, δεν μπορεί να είναι τιμητές των άλλων οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος.

Η αντιπολίτευση και κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα της ας μη «ψάχνονται» άλλο πάνω σε διλήμματα – δολώματα, διχαστικά για τη συνοχή τους, αλλά και για την κοινωνία. Να ανταποκριθούν επιτέλους στο αίτημα όχι μόνο του λαού των νησιών του Αιγαίου, αλλά ολόκληρης της χώρας, ν’ απαλλαγούν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Είναι η ώρα της αποδρομής της μάστιγας των κυρίων Τσίπρα – Καμμένου. Επ’ αυτού κρίνονται και θα κριθούν η αντιπολίτευση και η στρατηγική της.