Στη σύλληψη 14 ατόμων σε Αττική και την επαρχία προχώρησαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής με συντονισμένη επιχείρηση που ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης. Σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες, πρόκειται για άτομα που χρηματοδοτούσαν το «επαναστατικό ταμείο» τρομοκρατικών οργανώσεων που δρούσαν στην Ελλάδα. Ωστόσο νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρήματα που βρέθηκαν σε λογαριασμό του κρατούμενου για για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, Κ. Γιαγτζόγλου, που είχε συλληφθεί για την υπόθεση αποστολής παγιδευμένου δέματος στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, ήταν μικροποσά. Συγκεκριμένα φέρεται να είναι χρήματα της τάξης των 3-4 χιλιάδων ευρώ από μικροεμπόριο ποτών, κινητών και άλλων ειδών μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τα άτομα που συνελήφθησαν θεωρούνται οι «τροφοδότες» ατόμου που είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε οργάνωση και επίθεση σε πολιτικό πρόσωπο.

Τα χρήματα, σύμφωνα με το Βήμα φέρονται να είχαν κατατεθεί πριν από 8 μήνες όταν και συνελήφθη ο Κ. Γιατζόγλου από την ΕΛ.ΑΣ και βρέθηκε κρησφύγετό του στην οδό Αλκιβιάδου, στο κέντρο της Αθήνας. Στο διαμέρισμα αυτό βρέθηκε η πλαστή ταυτότητα, και υπήρξε συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ με τους χρηματοπιστωτικούς φορείς για να βρεθούν τυχόν λογαριασμοί που έχουν ανοιχθεί με την χρήση της. Κάτι και το οποίο συνέβη.

Οι συλληφθέντες είναι έντεκα άνδρες καθώς και τρεις γυναίκες οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από εντάλματα του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή, εκ των οποίων ένας είναι αλβανικής υπηκοότητας.

Κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Πολλοί από αυτούς που κατέθεταν τα χρήματα – υπήρχαν 10-20 σχετικές καταθέσεις κάθε μήνα- ήταν ποινικοί ή συγγενείς τους που ίσως δεν γνώριζαν τον προορισμό τους και δεν φαίνεται να είχαν οποιαδήποτε σχέση με ένοπλες επιθέσεις ή άλλες οργανώσεις αντάρτικου πόλης. Ομως πιθανολογείται ότι δέχονταν σχετικές εντολές από κρατούμενους αντιεξουσιαστές με τους οποίους διατηρούσε επαφή ο 28χρονος την περίοδο που ήταν ελεύθερος και κατηγορείται ότι σχεδίαζε ένοπλες επιθέσεις.
 Αξιωματούχοι της λεωφόρου Κατεχάκη θεωρούν ενδεικτικό ότι σχεδόν όλοι εκ των ποινικών που φέρεται, μέσω συγγενών τους, να έδιναν χρήματα στον 28χρονο αντιεξουσιαστή είχαν δώσει παρόν στην πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού Κορυδαλλού όπου κρατούνται και άτομα από τον αναρχικό χώρο. Χωρίς όμως μέχρι στιγμής να βρεθούν στοιχεία για τις συγκεκριμένες συνεννοήσεις στις φυλακές.

Η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

«Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα 8-5-2018, δεκατέσσερα (14) συνολικά άτομα (δεκατρείς ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, έντεκα άντρες και τρεις γυναίκες) στο πλαίσιο εκτέλεσης ισάριθμων ενταλμάτων σύλληψης του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για χρηματοδότηση τρομοκρατικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των σε βάρος τους ενταλμάτων».