Μετά από 14 χρόνια και την ήττα της από την Βαλένθια, η Μαρσέιγ επιστρέφει σε τελικό του Europa League. Ο συγκλονιστικός αγώνας επί αυστριακού εδάφους βρήκε νικήτρια την Ζάλτσμπουργκ με 2-1 στην παράταση (το 90λεπτο τελείωσε με 2-0 υπέρ των γηπεδούχων), αλλά η ομάδα που πανηγύρισε ήταν αυτή του Ρούντι Γκαρσία, η οποία στις 16 Μαΐου επί γαλλικού εδάφους (Stade de Lyon) θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Με «όπλο» την έδρα της (συμπλήρωσε 39 ματς χωρίς ήττα) η Σάλτσμπουργκ κατάφερε να «ισοφαρίσει» το σκορ του πρώτου αγώνα στο «Βελοντρόμ» με το γκολ του Αμαντού Χαϊνταρα στο 53΄ και το αυτογκόλ του Μπουνα Σαρ στο 65΄.

Το ματς οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση, όπου η έμπνευση του Γκαρσία να ρίξει στο ματς τον Ρολάντο στο 101΄ αντί του Σανσόν αποδείχθηκε… προφητική. Στο 116΄ από το κόρνερ του Παγέ ο Πορτογάλος αμυντικός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τη Μαρσέιγ στον τελικό.

***Το γκολ του Ντιέγκο Κόστα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου έστειλε την Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό του Europa League. Οι «ροχιμπλάνκος» επιβλήθηκαν με 1-0 της Άρσεναλ στο «Wanda Metropolitano» και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα στο «Εμιρέιτς» εξασφάλισαν το «εισιτήριο».

Το 250ό ευρωπαϊκό ματς του Αρσέν Βενγκέρ ως προπονητή της Άρσεναλ δεν στέφθηκε με επιτυχία για την ομάδα του Αλσατού τεχνικού, ο οποίος θα αποχωρήσει το καλοκαίρι από τον πάγκο της μετά από 22 χρόνια χωρίς να έχει κατακτήσει κάποιο ευρωπαϊκό τρόπαιο.